Hlavní obsah
Článek

I když jí příroda nenadělila bujné poprsí ani oblé boky, Lesley Lawson alias Twiggy byla v 60. letech symbolem ženské krásy. Poznáte ve tváři sedmašedesátileté dámy bývalou módní ikonu?

Twiggy svou až nezdravě hubenou postavou udávala nový trend, a ne nadarmo je označována za průkopnici anorexie. Nejedna žena totiž po jejím vzoru zatoužila po štíhlé figuře, k níž se snažila dopracovat drastickými dietami. Dnes už ovšem módní mola patří i žensky tvarovaným kráskám. A to včetně Ashley Graham (36), jejíž váha odpovídá dvěma Twiggy.

Lesley prorazila také jako herečka a zpěvačka. Největší stopu však zanechala ve světě módy, kde předznamenala éru oslavující ženy androgynního vzhledu. V době, kdy byla celosvětovým fenoménem, se nejspíš příliš nenajedla, ale jako šedesátnice si už může s klidem dopřávat cokoliv, na co má chuť.

V londýnské restauraci nabízející italskou kuchyni byla zvěčněna se svým o čtyři roky starším manželem Leighem Lawsonem, s nímž příští rok oslaví 30. výročí svatby. Twiggy už kromě jídla nemusí řešit ani oblékání. Na večeři vyrazila v pohodlných teplákách.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám