Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve stejný den, kdy Dagmar Havlová (71) odhalovala bustu svého zesnulého manžela, se na karlovarském filmovém festivalu objevila i spisovatelka Irena Obermannová (55). Ta vydala před pár lety knihu, z níž mohlo vyplynout, že byli s Havlem milenci.

Obě dámy se minuly jen o pár okamžiků a metrů, jinak by to mohlo být trochu trapné. Už proto, že obě k příležitosti návštěvy festivalu zvolily žluté šaty.

Irena Obermannová zde měla pracovní povinnosti. V rámci aktivit České televize zde prezentovala seriál Trapný padesátky, v němž si zahrají Alena Mihulová, Klára Melíšková a Pavla Tomicová a ona je autorkou scénáře.

"Ten název někoho může zmást, protože si může myslet, že být trapné je blbé. Ale on je o tom, že úplně nejlepší na světě je být trapný. Je to humorný seriál, je tam černý humor a ty tři báječné ženské jsou trapné nádherně, protože život v padesáti nekončí, ale začíná mejdan," řekla nám s nadsázkou.

Když už jsme byli tolik u trapnosti, bylo by spisovatelce trapné, kdyby se měla potkat s vdovou po zesnulém prezidentovi, navíc v hodně podobných outfitech? "Tohle vůbec neřeším a doufám, že ona taky ne. Jsme tu obě samy za sebe, já tedy rozhodně ano," krčila rameny spisovatelka, která chystá k vydání novou knihu. Ta už o kontroverzi ani trapnosti nebude.

"Je to pro mě trochu netypická kniha, jmenuje se Dobré duše a je to detektivka. Hlavní hrdinka je sedmadvacetiletá šachistka a jednoho dne při šachové simultánce zakopne o mrtvolu a začne pátrat po tom, jaký je život. Ona ho totiž nezná, má takový náběh na Aspergera," prozradila o knize, která vyjde na konci července.

Reklama

Další články

Načítám