Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Protože jsme si s herečkou Janou Plodkovou (42) nestihli popovídat na zahajovacím ceremoniálu karlovarského filmového festivalu, vynahradili jsme si to na představení charitativního projektu pro nadaci Alsa, kam s dalšími kolegyněmi z branže dorazila.

Jana tady není jen na ozdobu, i když si samozřejmě užívá péči a outfity, které jsou na festivalu známým tvářím věnovány. Představuje tady také film, kde hraje roli, kterou by zřejmě jen těžko zvládala, kdyby už byla maminkou.

"Máme tady premiéru filmu Absence blízkosti, což je film Josefa Tuky, který je v soutěžní sekci Na Východ od Západu. Diváci mě uvidí v roli mladé matky, tedy vlastně spíš už ve středních letech, tříměsíční holčičky, ke které nechovám ten pravý mateřský cit. To je právě ta absence lásky, absence blízkosti," vyprávěla.

"Vpravit se do té role pro mě bylo lehčí právě díky tomu, že sama ještě matka nejsem. Ty zkušenosti ještě nemám, tak pro mě nebylo tak těžké ten chlad k miminku hrát. Tedy někdy to těžké bylo, ale zase tak hrozné to nebylo. Myslím si, že kdybych už tu rodinu měla, nebyla bych to tak schopná zahrát," myslí se Jana. A kdy ona sama miminko s partnerem Filipem Žilkou plánuje? "My neplánujeme nic. Jak to přijde, tak to přijde," krčila rameny.

Herečka si užívá i společenské akce, kvůli kterým si vlastně nemusela ani žádné róby připravovat a v rámci festivalového servisu je o ni postaráno. "Mám jenom základ na denní nošení. Tyhle šaty jsou zrovna Victoria Beckham," řekla nám Jana, která by podle nás mohla obléknout rovnou i modely, které si Victoria navrhne sama pro sebe, protože je jednou z nejštíhlejších českých hereček. Nosí americkou velikost 0.

"Tak hubená jako Victoria asi nejsem. Já mám sice nulu, ale ona nosí minus nulu. Asi bych ani tolik hubená být nechtěla," dodala Plodková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám