Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Aňa Geislerová (48) téměř nikdy na karlovarském filmovém festivalu nechybí, ať je tady pracovně, anebo spíš soukromě, tak jako na letošním 52. ročníku.

"Těším se, že tady budu, odpočinu si, uvidím kamarády, a že si vlastně nakonec vůbec neodpočinu. Je to o užívání si," smála se Aňa, když jsme si povídali po zahajovacím ceremoniálu.

Své místo v programu festivalu má ale i trilogie Zahradnictví Jana Hřebejka, v níž Geislerová hraje a jejíž první část už proběhla kiny. "A kromě toho jsem tady i s filmem Milada a s mou knížkou. Kvůli tomu se vlastně budu ještě na konci týdne vracet. Ale jinak si tady jen užívám," dodala.

V dramatu Milada o političce Miladě Horákové hraje Geislerová krvavou prokurátorku, která spolurozhodovala o trestu smrti pro Miladu Horákovou. "Paní Polednová Brožová je pro mě první reálně žijící postava, kterou jsem ztvárňovala a to bylo docela náročné," svěřila.

"Na druhou stranu je ta role malinkatá, tak jsem tam na plátně jen chvíli. Ale zaujal mě ten způsob práce, kdy se musíte připravit na postavu, která opravdu žila, lidé znají její hlas, vědí, jak vypadala a mluvila. Byl to docela těžký úkol. A zajímavé je, že se vyskytuje jen na málo dobových dokumentech. Její hlas ano, ale tvář nikoliv," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám