Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Křišťálový glóbus od prezidenta karlovarského filmového festivalu Jiřího Bartošky nepřebírají jen tváře známé z filmových pláten, ale i ti, které sice ve filmech neuvidíte, ale mají na nich lví podíl. A takovým letošním hostem je americký hudební skladatel James Newton Howard.

Ten před Hotelem Thermal oddiriguje světovou premiéru své filmové hudby k poslednímu "potterovskému" filmu Fantastická zvířata a kde je najít. To ovšem není ani zdaleka jeho nejznámější dílo.

Jedním z Howardových prvních počinů byla totiž muzika k legendární Pretty Woman a s Julií Roberts pracoval ještě na dalších devíti snímcích. "Beru to jako dar. Mám pocit, že ji hodně dobře znám. Kdo tohle má?" svěřil mj. při rozhovoru pro Festivalový deník.

Howard je autorem filmové hudby k obrovskému počtu snímků, jmenujme třeba Hunger Games, King Konga, Pána přílivu nebo Volný pád. A rozhodně nekončí, na příští rok má naplánované další čtyři kousky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám