Hlavní obsah
Článek

Na společenských akcích Dominika Haška nepotkáváme každý den, když se legendární hokejový brankář objevil na charitativním fotbalovém turnaji Hokejky pro Kluka Puka v Mikulově, pořádaném ve prospěch Nadace Jakuba Voráčka, tak jsme si nemohli upřít příležitost ho vyzpovídat.

Přestože „Dominátor“ už před řadou let opustil prostředí profesionálního sportu, tak na pohyb nezanevřel. Na hřišti konkuroval podstatně mladším ročníkům. „Je vždycky příjemné, když se sejde parta lidí a může si zahrát, a to při jakémkoli sportu. Navíc dnes je to na dobrou věc, a to má lepší náboj,” s potěšením komentoval akci Hašek.

Legenda z Nagana si bez sportu život nedokáže představit. „Samozřejmě je pro mě běhání už trošku horší, věk se nedá zastavit. Snažím se ale zahrát si sporty jako volejbal nebo nohejbal, u kterých tak běhat nemusím,” uvedl. Profesionální sport vyměnil Hašek za prostředí obchodu a stará se o svou značku energického nápoje. „To mi zabírá sedm dnů v týdnu. Pak mám taky pejska. Jsem aktivní myslivec a starám se ochranu přírody.”

V době své aktivní kariéry se Hašek nacestoval po Česku, Americe či Rusku až až a nyní zůstává raději doma. „Byl jsem letos jen dvakrát v Americe kvůli své charitativní činnosti. Jinak vůbec necestuju a na hory jezdím nejraději na Šumavu. Naše příroda je krásná, já to tady miluju a nepotřebuju nikam jezdit,” řekl Dominik Hašek.

Reklama

Další články

Načítám