Hlavní obsah
Článek

Sport v pořadu Branky, body, vteřiny pouze nekomentuje, ale sám ho také aktivně provozuje. Vojtěch Bernatský (42) se odmalička věnuje tenisu, ke kterému před třemi lety přidal běh.

„Kamarádi běžci mi tvrdí, že tenisem jsem se docela dobře na běhání delších tratí připravil. Těžko říct. Každopádně se snažím tyhle dva sporty kombinovat a zatím to docela jde. Tedy až na to zatracené koleno,” říká moderátor, který musel před časem podstoupit chirurgickou úpravu menisku.

Pokud to Vojtovi zdraví umožňuje, tak běhá pravidelně a čas od času vyrazí i na řízený závod. Na maraton si netroufá, ale půlmaratonů má už za sebou několik.

„Nekladu si žádné vysoké cíle. Prostě se běháním a tou úžasnou atmosférou a lidmi kolem bavím. Absolvoval jsem pár půlmaratonů a třeba ten ve švédském Göteborgu byl velkým zážitkem. Běželo dohromady šedesát tisíc lidí, trať vedla podél moře a cíl byl na velkém atletickém stadionu. Na cílové rovince jsem si připadal jako olympijský vítěz Emil Zátopek,” směje se sporťák.

S Bernatským jsme si povídali během natáčení spotu v pražské Stromovce k běžeckému projektu, jehož je tváří. Jelikož se děj klipu odehrává v budoucnu, tak Vojtu namaskovali do podoby pětasedmdesátiletého starce.

„Manželka mi ráno řekla, ať se jí vyfotím, až budu stařec. Ať ví, do čeho šla a na co se má připravit. Pokud budu v tom věku stejně vitální jako teď, vůbec se nebudu zlobit,” směje se Vojta.

Kvůli natáčení strávil moderátor několik hodin v péči maskérů. „Práce maskérů byla vyčerpávající a dokonalá. Díky za profi přístup. Připadal jsem si naprosto přirozeně. Prostě dost cool děda,” komentuje svou proměnu Vojtěch Bernatský.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám