Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Bambus a bavlna mají mnoho podobných vlastností, přesto se od sebe odlišují některými svými specifickými parametry. Oba materiály jsou přírodního charakteru, jejich vlákno pochází z rostlin. Bavlna je sbírána v chomáčích z puklých tobolek bavlníku, zatímco bambusová vlákna jsou získávána ze stonků rostliny. Každá z tkanin poskytuje jiné výhody.

Dva materiály, bezpočet úprav

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Povlečení Natura je z bavlněného saténu. Ten je jemný, velmi příjemný na dotek a jeho výhodou je, že neklouže. V zimě hřeje, v létě chladí. Přirozený lesk je výsledkem atlasové vazby jemně česaných přízí. Podobné odstíny zemitých barev najdeme i na povlečení Veronica. To je ovšem vyrobeno z bambusu a jeho přednosti jsou odlišné. Oceníte u něj především silnou absorbční schopnost, která přijde vhod v letních měsících, kdy se tělo přirozeně více potí. Bambus navíc eliminuje přes 70 % bakterií ze svého povrchu.

Napínací prostěradla – drží jako přibitá

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Možná si říkáte, že prostěradla jsou všechna skoro stejná, ale není to pravda. Když se zaměříme pouze na prostěradla opatřená gumou, najdeme rozdíly především ve struktuře materiálu. Napínací prostěradlo může být i tkané, ale daleko častěji se setkáme s pružným úpletem. V bavlněném provedení to bude 100% bavlněný jersey, který je velmi hladký a příjemný na dotek. Bambusová verze napínacího prostěradla má vyšší gramáž a jeho strukturu tvoří smyčkové froté. Díky svým antibakteriálním vlastnostem je ideální pro alergiky.

Povlečení – komfort vyžaduje savý materiál

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Bavlnu najdeme v různých úpravách. 100% renforcé, ze kterého je povlečení Niran, vyniká extrémní jemností a hebkostí použitých přízí. Má zvýšené absorpční schopnosti, díky kterým výborně odvádí tělesnou vlhkost, vyrovnává teplotní rozdíly, a navíc je odolné proti oděru. Vzor povlečení Retro napovídá, že je vyrobeno z bambusu. Bambusové vlákno má skvělé termoregulační vlastnosti, je prodyšné a noční pocení tak omezuje na minimum. A pokud se přece jen zpotíte, bleskově a beze zbytku vlhkost pohltí.

Bambusové ručníky – nízká gramáž, vysoká savost

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nejdůležitější koupelnovou textilií je bezpochyby ručník nebo osuška. Ta má být především savá, musí dobře přijímat vodu. Bavlněný froté ručník Kréta je klasika prověřená léty. Vysoká gramáž 500g/m2 jej řadí do kategorie hutných silných „froťáků“. Bambusové ručníky a osušky Verde mají gramáž o trochu nižší, ovšem mimořádná savost bambusového vlákna zaručuje jeho funkčnost. Při praní froté ručníků, ať už jsou z bavlny či bambusu, bychom měli zapomenout na aviváž. Ta může slepit vlákna a snížit tak jeho nasákavost.

Župany – pohodlí nesmí nic rušit

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud nevlastníte kvalitní župan, určitě si jej pořiďte. Alespoň jednou ochutnejte sladký život županového povaleče. Existují totiž lidé, kteří župan ve svém volnu prakticky nesvlékají. Sáhnete-li po modelu Terry Grey, můžete čekat následující zážitky. Je hladký a lehký, ze 100% bavlněného úpletu, který je příjemný na těle a vy v něm vždy budete vypadat upraveně. Hledáte-li ale župan, který použijete místo osušky, volte materiál z bambusového vlákna. Župan Kaj je extrémně savý a osuší vás do poslední kapky. Protože bambus absorbuje až 3x více vlhkosti než bavlna.

Další články

Načítám