Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před pár dny se to v Praze hemžilo slavnými modelkami. Kromě Andreji Pejic, australské modelky se srbskými kořeny, která podstoupila změnu pohlaví, přijela na pozvání módního návrháře Jiřího Kalfaře do Prahy také Alina Baikova. Topmodelka původem z Ukrajiny, žijící v New Yorku, se stala čestným hostem finálové show The Way, která měla za úkol ukázat, kdo je na česko-slovenské módní scéně nejtalentovanějším začínajícím návrhářem.

Český návrhář se seznámil s ukrajinskou hvězdou přehlídkových mol během módního týdne v Kyjevě, kde předváděl svou kolekci. „Oslovil jsem ji v kafetérii a skončilo to tak, že pak pro mě šla přehlídku,” říká Kalfař a jedním dechem dodává: „Sedli jsme si i lidsky a stali se z nás přátelé. Moc si vážím toho, že na důležité příležitosti často obléká moje šaty.”

Baikova a Pejic přiletěly do Prahy po své krátké dovolené na řeckých ostrovech tři dny před zmíněnou módní show, a tak měly spoustu příležitostí poznat její krásy. „Jsem poprvé v Praze a hrozně si to užívám. Díky našemu hostiteli Jiřímu jsme s kamarádkou Andrejou měly možnost vidět mnoho nádherných míst, ochutnaly české pivo a guláš. Cítím se tu jako místní,” smála se kráska, která pracuje pro módní domy Hermés, Dior a Givenchy. Modelka plánuje navštívit Prahu velmi brzy se svými kamarády.

Baikova si zamilovala Česko, ale i tvorbu českého návrháře Jiřího Kalfaře. „Podporuji ho, kdykoli je to možné. Jeho věci miluji. Myšlenka, kterou vložil do své kolekce, je silná a úžasná,” říká kráska, která ví, o čem mluví, dlouho například podporuje nadaci Leonarda DiCapria, zabývající se ochranou životního prostředí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám