Hlavní obsah
Článek

Už od ledna je jasné, že se s populární zpěvačkou Lenkou Filipovou něco vážného děje. Zrušila všechny koncerty a později oznámila, že si dává roční zdravotní pauzu. Někteří se dokonce báli, že bojuje s rakovinou. Šansoniérka a kytaristka se nyní ale rozhodla, že si její věrní fandové zaslouží pravdu, a tak se o ni podělila. Co jí tedy je?

„Cítím, že vysvětlení Vám dlužím, a proto bych Vám chtěla říci, že šlo o vážné selhání imunity. Následné léčení mám za sebou a nyní regeneruji a začínám se připravovat na další sezónu,“ napsala na své sociální síti, kde se svým obdivovatelům ozvala po dlouhých pěti měsících. Horlivě nyní už pracuje na nové desce, prý půjde o keltskou muziku.

„Plánujeme koncerty už od prosince tohoto roku a samozřejmě budu v příštím roce nahrazovat, pokud to půjde, všechny koncerty po domluvě se všemi pořadateli a promotéry,“ přidala Filipová.

Její velký návrat na pódia se bude konat v rámci Vánočního Symphonic Tour 2017 Meky Žbirka, jehož bude hostem.

„Meky je vtipnej, fajn kamarád, mám ho moc ráda a už teď se na to těším. Známe se spoustu let. Na jevišti jsme se spíše míjeli, ale nikdy jsme nezpívali v pořadu toho druhého. Bude to pro nás premiéra. Mimo jiné mne také nalákala Zlínská filharmonie, která je opravdu báječná. V loňském roce jsem s ní totiž vystupovala ještě s mojí dcerou Lenny,“ prozradila zpěvačka, která se už návratu do sálů plných lidí nemůže dočkat.

„Už jsme spolu stáli na jednom pódiu na rockovém koncertě v Londýně a teď to bude zase trochu jiné a já se na to moc těším,“ přidal k tomu Miro Žbirka.

Kromě Lenky bude hostem Mekyho turné také houslista Jaroslav Svěcený.

Žbirku a Filipovou pojí to, že se oba nedávno léčili s vážnými onemocněními, která je na delší dobu odstavila od práce. Filipová prodělala opravdu těžké chřipkové onemocnění, po němž se přišlo na potíže s imunitou, slovenského zpěváka zase skolil mimořádně silný zápal plic. Naštěstí jsou už oba v pořádku.

Reklama

Další články

Načítám