Hlavní obsah
Článek

Nebýt jí, možná tu režisér Vladimír Drha (†73), jenž ve středu podlehl následkům rakoviny v ústech, nebyl už několik let. Herečka Nela Boudová (56), kterou diváci znají z mnoha filmů (Kolja, Vratné lahve) a seriálů (Bylo nás pět, Horákovi) nebo coby český hlas Julie Roberts, byla totiž tou, kdo Drhu poté, co se mu v roce 2010 v ústech objevila rakovina, dokopala k lékaři a prodloužila mu tak život!

„Nela se o něj obětavě starala několik let. Nosila mu nákupy, pomáhala mu i doma, byla jeho strážný anděl,“ dozvěděli jsme se od společných známých.

Oslovili jsme i samotnou herečku, která se většinou do médií moc nevyjadřuje, v souvislosti s úmrtím milovaného kamaráda ale udělala vzácnou výjimku.

„S Vláďou jsem točila první věc, když mi bylo šestnáct let. Pak jsme se potkávali pracovně i kamarádsky celý život. Měl můj obdiv, jak tu nemoc a život bez horního patra zvládal, nikoho neobtěžoval a každá návštěva u něj byla pro mě inspirací. Je to pro mě obrovská ztráta,“ napsala nám Boudová v SMS.

Další blízkou duší režiséra byla jeho kolegyně Jitka Němcová, vdova po Otakaru Vávrovi.

„Měla jsem Vladimíra hrozně ráda. Nedávno jsem u něj byla. Hezky jsme si popovídali. Plánovali jsme, že spolu ještě napíšeme dva scénáře a chtěla jsem o něm natočit GEN pro Českou televizi. Bohužel už jsme nic z toho nestihli,“ uvedla pro Super.cz Němcová.

„Byl velmi statečný a pokorný. Podobného člověka jsem ještě nepotkala,“ dodala smutně.

Související témata:
Gen

Reklama

Další články

Načítám