Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Česku velmi známý herec i vysokoškolský pedagog Martin Huba (73), který si v branži vysloužil přezdívku aristokrat divadla, odkryl ve středu na bratislavském chodníku před divadlem P. O. Hviezdoslava obdobu hollywoodské hvězdy slávy, tedy dlaždici se svým jménem a autogramem. Podpořit a pogratulovat mu přišlo mnoho známých kolegů i zástupců rodiny. Za všechny jmenujme devadesátiletou herečku Máriu Kráľovičovou nebo Božidaru Turzonovovou.

„Štěstěna rozhodla, jak rozhodla, a já jsem se stal součástí této dlážděné promenády,“ usmíval se Martin Huba. „Člověk v takové chvíli přemýšlí, jestli si to zaslouží. Jistě není málo těch, kteří by měli i větší právo,“ pokračoval herec. Martin Huba je přitom tvrdým kritikem herců, kteří si zajišťují pohodlné přežívání svým angažmá v nekonečných seriálech. Tvrdí, že správný herec musí být zajímavou osobností.

„Moji mladší kolegové – na Slovensku i v Česku – většinou ničí svoje IQ a svoji osobnost v bezduchých seriálech, takže jejich uvažování časem získá hloubku uvažování seriálových hrdinů. A vy najednou nevíte, proč byste se na to měli dívat,“ opřel se do úrovně těchto herců i současných seriálů Huba v Lidových novinách.

Jméno hvězdy dramatu Kawasakiho růže od středy doplnilo jména sedmi jeho předchůdců. Ladislava Chudíka, Máriu Kráľovičovou, která mu přišla před divadlo popřát osobně, Jozefa Adamoviče, Štefana Kvietika, Evu Krížikovou, Ivana Palúcha a Emílii Vášáryovou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám