Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Slunce, teplé průzračné moře, výborný servis, množství památek i rozmanité nádherné pláže – to je Itálie, země provoněná parmskou šunkou, pizzou, sýrem, olivami a dobrým vínem. Pokud k tomu přidáte ještě půvabnou a různorodou přírodu a bezstarostné spontánní obyvatele, je jasné, proč se tato země tradičně skví na předních pozicích oblíbených destinací.

Za přírodními termály do Ischie

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Zelený ostrov plný přírodních krás, památek a zajímavostí. Na Ischii vyvěrá více jak 100 pramenů, a naleznete zde nespočetné množství míst, kde se můžete vykoupat v minerální a termální vodě o různé teplotě – od 37 až do 39 °C. Jedná o kombinace tzv. římské sauny, různých bazénů s termální vodou a bazénů s mořskou vodou nebo písečných pláží. To vše uprostřed bohaté zeleně a zajímavé architektury. Dovolená na Ischii je tedy nejen odpočinková a relaxační, ale i léčivá…

Relaxace i léčebné kúry v Poseidonových lázních

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Na západní straně ostrova leží u otevřeného moře městečko Forio. Od nejznámější pláže Citara, s jemným bílým pískem, vstoupíte pompézní bílou branou do Poseidonových zahrad. Sám vládce moří tu v nadživotní velikosti, obklopen překrásnou vegetací, ostřížím zrakem sleduje cvrkot ve dvaceti dvou bazénech, naplněných různě teplou vodou různého složení. Mimo termálních bazénů zde najdete i bazén s mořskou vodou, dětské bazény, Kneipovy lázně, Japonský bazén, saunu, masážní křesla a ve slunečních lázních další rehabilitační a kosmetické služby. Areál poskytuje i nabídku stravování a náleží k němu i mořská pláž.

Pýchou Kalábrie jsou pláže

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Na samé špičce italské boty leží Kalábrie – a zde se dočkáte překvapivého klidu. Pobřeží Kalábrie je omýváno z jedné strany Tyrhénským a z druhé Jónským mořem. Obě pobřeží mají přibližně stejnou délku, a zatímco u Tyrhénského moře převažují klidné písečné pláže, na jónské straně jsou výborné podmínky i pro surfování. V Kalábrii není důvod pro stres, na plážích se netísníte a voda je průzračná, čistá a příjemně prohřátá. Mys Capo Vaticano se strmými útesy do moře, starobylá Tropea nebo přístavní městečko Pizzo s unikátním jeskynním kostelem Piedigrotta. Je tu krásně, a to nejen na plážích, které patří do první dvacítky těch nejkrásnějších na světě.

Ostrov s královnou Etnou – Sicílie

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Největší ostrov Středozemního moře s majestátnou činnou sopkou. Projděte se v uličkách horských vesniček nebo starobylými městy, šplhejte ke kráterům. Najdete tu i krásné písečné pláže a samozřejmě i vyhlášenou italskou kuchyni a výborné víno. Objevte starodávné Syrakusy – archeologické naleziště z dob antického Řecka. Uvidíte řecké divadlo, v němž se hrají klasická představení, Hieronův oltář, jeskyni Dionýsovo ucho i románský amfiteátr. Navštivte ostrov Ortigia, fontánu Arethusa i Piazza Duomo. Příznivci historie neopomenou muzeum vykopávek Museo Archeologico Regionale. Zajímavá je prohlídka katakomb Catacombe di San Giovanni – jsou nejstarší na ostrově a druhé největší na světě.

Malebný klenot Středomoří – Sardinie

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Věřte, že tím klenotem není náhodou. Moře tu má takovou barvu, jakou nikde jinde v Evropě nenajdete. A její pláže jsou přirovnávány k těm v Karibiku. Na mysu Capo Caccia navštivte jeden z nejkrásnějších přírodních klenotů celého Středomoří – Neptunovu jeskyni. Oblíbený je výlet do středověkého městečka Bosa, které leží u jediné splavné řeky Sardinie. Vyplujte po ní na romantickou plavbu do vnitrozemí, ideálně s ochutnávkou vína a typických místních koláčků. Dalším půvabným místem je starobylé městečko Castelsardo. A na svůj seznam zařaďte i město Alghero. „Malá Barcelona“ vás uchvátí nejen svou historií a množstvím památek, ale i jedinečným pobřežím s rozeklanými útesy a panenskými plážemi.

Další články

Načítám