Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelka Andrea Verešová nestihla Summer párty, kterou pořádala Tamara Kotvalová, tak dorazila aspoň na tu, kterou pořádal Tamařin partner Roman Hajabáč. Ta byla navíc spojena s představením uměleckého skla, takže si ji Andrea jako milovnice umění vychutnala dvojnásobně. Probrali jsme ale nejen umění, ale i módu a její charitativní aktivity.

Jaký máte vztah k umění?

Baví mě a také si myslím, že je to dobrá investice. Už neinvestuji do oblečení nebo kabelek, toho mám strašně moc. Takže díky tomu, že mám nadaci, investuji do dětí, to je pro mě takové krásné zadostiučinění, a ještě podporuji i krásné umění. Myslím, že bychom umělce měli podporovat, je to pro život a svět důležité.

Už máte nějaké zajímavé umělecké kousky doma?

Nejsem až tak velká sběratelka, nemám na to tolik času. Ale pomalu se začínám víc orientovat. Myslím, že věkem člověk zraje a tyhle věci si víc užívá.

Ovšem kabelky mohou být také sběratelským kouskem, který časem nabývá na ceně, ne?

Já to za velkou hodnotu a investici nepokládám. Ale slyšela jsem, že časem jsou některé kabelky anebo limitované designérské kousky dvakrát nebo i třikrát dražší. Takže někdy má člověk štěstí a může si koupit něco hezkého a zároveň dobře investovat. A prý to tak je i s některými auty, u kterých pak neplatí, že ztrácí polovinu svojí ceny, sotva si je odvezete z autosalonu. Je ale potřeba dobře zvažovat investici, aby člověk na takových věcech vydělal.

Máte už nějakou svoji vlastní sbírku kabelek?

Já mám takových sbírek... Mám štěstí, že mám tolik dobrých klientů, firmy mne obdarovávají a jsou štědré. Někdy platbu za práci neřešíme jen finančně, ale dohodneme se i na bártru. Mám toho hodně, ale možná právě proto v tom už tolik nenacházím smysl života. Ale když se najde hezký dárek nebo věc, o níž si myslím, že ji využiji a vynosím, tak si to pořídím. Stále je to součást mojí profese a musím, i když se mi úplně nechce, stále chodit, reprezentovat a být v kurzu. Jinak už bych to mohla zabalit.

Už navrhujete svoji značku oblečení. Neuvažuje s kolegyní, návrhářkou Zuzanou Lešák Černou, že byste zkusily i doplňky?

To je zajímavý nápad. Musím říct, že mě nadchl zájem o naši první kolekci, která se i velmi dobře prodávala. Proto už jsme vymyslely a navrhly druhou a doufám, že budou dámy stejně spokojené. Ale byla jsem oslovena i na svoje kabelky. Byla by to řada kabelek od jedné firmy. Jsou velmi zajímavé, z kombinace dřeva a kůže, a uvnitř svítí. Jen nevím, zda by se našly potenciální zákaznice, zda ženy nedají spíš na známé značky než na neznámé novinky. Ale kabelky by to byly velmi praktické, už proto, že byste v nich díky osvětlení nemusely hledat tu klíče, tu zase rtěnku. Navíc jsou i velmi lehké a praktické, co se velikosti pro různé příležitosti týče.

A uvidíme je někdy?

Pokud budu mít dost síly věnovat se dalšímu podnikání, jelikož momentálně mě nejvíc naplňuje nadace, která oslovila moje srdce a stala se mi smyslem života. Hrozně ráda pomáhám, a když přijdu do dětského domova, všechny ty děti bych si chtěla vzít domů. Vím, že to není možné, tak aspoň společnými silami děláme jejich život krásnějším a plníme jejich sny. Teď připravujeme letní sportovní tábor a doufám, že bude i řada dalších projektů. Mám z toho radost.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám