Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Topmodelka Linda Vojtová (38) měla k návštěvě Česka hned několik dobrých důvodů. Z New Yorku do rodné Prahy přiletěla jednak kvůli Mattoni koktejl festivalu a čekala ji zde také účast na gala večeru Trebbia, kde její dědeček Vadim Petrov převzal cenu za celoživotní dílo v tvorbě filmové hudby.

Právě Linda a její maminka Taťjána mají prsty v tom, že hudební skladatel, který je například autorem melodie ke Krkonošským pohádkám či Krtečkovi, začal být konečně oceňovaný. „Pracujeme na tom s mámou čtyři roky. Je to nádherný, že konečně vidíme, jak naše práce přináší ovoce. Jsem ráda, že děda není oceněný in memoriam, ale dokáže si to užít,” svěřila se nám dojatá topmodelka.

I když mají Linda s maminkou lví podíl na tom, že se jméno Vadima Petrova začalo častěji a hlasitěji skloňovat, modelka je skromná. „Jediné, co jsem udělala, bylo, že jsem ho podpořila svým jménem v České republice. On si to ale zaslouží a už dávno měl mít větší slávu, než se mu dostávalo,” uvedla Vojtová, kterou stojí spoustu úsilí každoroční organizace koncertu pro dědečka ve Smetanově síni Obecního domu.

Je hrdá i na to, že jedna z pražských škol byla přejmenovaná na Základní uměleckou školu Vadima Petrova. „Děda tvoří nové osnovy a podílí se na běhu školy. Je to krásný,” dodala Linda Vojtová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám