Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americký herec Lane Davies, který si zahrál v seriálech Santa Barbara a Dallas, si oblíbil Prahu. V loňském roce hostoval v představení Richard III. na pražských Shakespearovských slavnostech a se stejným představením ho mohli diváci vidět ve Stavovském divadle. Během letošního června se s kolegy usídlil v pražském Divadle Na Prádle s broadwayským muzikálem Man Of La Mancha (Muž z La Manchy). Na podzim se hollywoodský herec do Prahy vrátí a možná přiveze i My Fair Lady. My jsme si nemohli nechat ujít příležitost a vyzpovídali jsme ho.

Jak vzpomínáte na své loňské působení v Shakespearovských slavnostech?

Byl to pro mě úžasný zážitek, vzpomínka na celý život. Jako herce, který strávil část kariéry v Hollywoodu, by mě nikdy něco takového nenapadlo.

Jak se vám líbí město a co se chystáte podniknout?

Prahu mám rád od prvních dnů, co jsem ji před rokem poprvé navštívil. Měl jsem možnost vidět i Brno, Karlovy Vary a další města. Mám rád přírodu, například Adršpašské skály jsou nádherné, a vůbec česká krajina, kterou jsem měl možnost vidět. Byl jsem dokonce i na Sněžce, takže jsem jednou nohou navštívil i Polsko.

Čím to, že se do Česka stále vracíte?

Do Česka a do Prahy jsem se zamiloval, a vlastně nejen já, ale i můj syn Nathan, který tady teď žije. Našel jsem tady několik nových přátel a kolegů, se kterými pracuji. Mám tak hned několik důvodů se sem vracet.

Aktuálně hrajete v představení Muž z La Manchy. Od roku 1973 je to už šestá produkce této hry, ve které vždy působíte s přítelem Jerry Winsettem. Nenudí vás to už trošku?

Nevypadá to, že budeme někdy unaveni rolí Dona Quijota a Sancho Panzy. Budeme pokračovat, než zestárneme natolik, že si nebudeme pamatovat texty.

Co vás kromě ztvárnění Dona Quijota v Praze čeká?

Další projekty, které mě do Prahy budou vracet. Mám v hlavě několik zajímavých projektů, které bych chtěl divákům v Čechách představit. Zatím ještě nemohu prozradit nic konkrétního. V nejbližších dnech, až se vrátím domů, si budu užívat odpočinek a také určitě vyrazím na ryby.

Setkáte se tady s nějakými Čechy, se kterými jste během své kariéry spolupracoval?

Bohužel ne, vlastně jsem nikdy neměl možnost pracovat s žádným z českých herců. Až tady během představení jsem jich pár potkal. Ale doufám, že v budoucnu se mi to podaří.

Reklama

Další články

Načítám