Hlavní obsah
Článek

Udržet dětskou pozornost je docela složitá věc, a je jedno, zda se jedná o děti neurozené, nebo o potomky králů a královen. Na včerejších oficiálních oslavách narozenin britské panovnice Alžběty II. (91) tak měli rodiče prince George (10) a princezny Charlotte (8), plné ruce práce.

Děti se s vévodou a vévodkyní z Cambridge, Kate a Williamem (41), objevily na balkoně Buckinghamského paláce, odkud královská rodina zdravila lid a sledovala přelet stíhacích letounů. Celé to ale, viděno dětskýma očima, bylo tak trochu zdlouhavé, a George a Charlotte by nejspíš radši byli někde na pískovišti.

Rodina opět vypadala kouzelně. Kate dbá, aby všichni členové ladili, a malé Charlotte proto oblékla šatičky s růžovými kvítky, které byly sladěné s jejím jasně růžovým kostýmkem, George měl krátké kalhoty s kšandami a košilkou a William byl v tradiční vojenské uniformě. V průvodu jel i otcem Charlesem na koni.

Letošní Trooping the Colour se v souvislosti s nedávnými teroristickými útoky a také tragickým požárem v Londýně bohužel nesla v pochmurném duchu, ve svém poselství i královna mimo jiné uvedla, že je těžké vymanit se z neveselé nálady, která v zemi vládne.

Reklama

Další články

Načítám