Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Uzavřená se svojí křehkou duší v tak obrovském a nevzhledném těle si Jenna Winchester (18) ze Saratoga Springs vytrpěla své. Jízlivé pohledy, každodenní urážky a pohrdání se už nedaly snést. Přesto nedokázala najít sílu se vzepřít.

Rozhodnutí se dostavilo až v okamžiku, kdy v autě přes veškerou snahu nedokázala dopnout pás. Vlastně se té chvíle děsila. Věděla, že se blíží. Bylo jí tak jasné, že je zle, a pustila se s obezitou do boje. „To už jsem trpěla silnými depresemi. Nejraději bych celý den spala a nikdy nevycházela ven. Zato jíst jsem mohla ve dne v noci, bylo mi pak chvilku líp,“ popisuje svoji krutou závislost. „Prostě jsem byla jako v pasti.“

Sama změna jídelníčku však nestačila. Jenna potřebovala hlavně pohyb, který jí kvůli obrovské váze a množství tuku činil velké problémy. Pořídila si proto fenu německého ovčáka Nadiu. „S nejlepší kamarádkou po mém boku jsem začala chodit, a pak postupně měnit jídelníček. Váha šla hned dolů. A jakmile jsem začala hubnout, začalo se mi líp dýchat. Za chvíli už jsem mohla běhat a konečně jsem se začala postupně i usmívat,“ vzpomíná, jak se jí život pomalu měnil k normálu.

Co teď ale se vší tou převislou kůží, která Jenně zůstala jako bolestivá připomínka bývalých časů? „Nemůžu se pomalu pohnout, aby to někde nedrhlo a nezabolelo. Místy jsem dost rozedřená, ale dobře mi pomáhají kompresní legíny a obyčejný dětský pudr,“ říká Jenna a čeká, až jí přebytečnou kůži odstraní chirurg. „Chci jít na sportovní fakultu, abych pomohla lidem, jako jsem já, nalézt řešení včas,“ má nyní osmnáctiletá dívka jasno o své budoucnosti.

Reklama

Další články

Načítám