Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Populární koníček, efektivní způsob, jak se dostat do formy, a vlastně i životní styl. Běhání je prostě skvělá, zároveň také přínosná zábava. Vždyť jen samotné prokrvení a okysličení organismu zlepšuje náladu. V případech, kdy to s během myslíte vážně, je dobré se zamyslet nad některými věcmi, které jsou s touto aktivitou spojeny. Jak by měla vypadat pravidelná příprava každého, kdo chce zlepšovat své výkony a navyšovat počet uběhlých kilometrů?

Jiný úhel pohledu na běžeckou výbavu

Běh patří k aktivitám, které pomáhají s hubnutím, zlepšováním tělesné kondice, dlouhodobě lepší náladě a podobně. Samé dobré věci. Navíc jednou z jeho největších výhod je fakt, že kromě kvalitních běžeckých bot nepotřebujete žádné speciální vybavení. Zkrátka vyrazíte ven a užíváte si pohyb na čerstvém vzduchu. Běhat navíc můžete téměř všude.

Pokud to s běháním a pravidelnými tréninky ale myslíte opravdu vážně, pouze boty vám stačit nebudou. Musíte myslet také na vhodný jídelníček, pitný režim, regeneraci a v neposlední řadě byste neměli zapomínat také na kloubní výživu.

Běhání je fyzicky náročné. Nadměrná zátěž pohybového aparátu může vést k opotřebování chrupavky v kloubech. Nejednoho běžce po pár letech trápí bolesti kolen a kyčlí. Vhodný běžecký plán a výživa přitom může pomoct těmto problémům předcházet, případně je alespoň minimalizovat.

Důležitá je samozřejmě i správná technika běhu a poctivé protahování před i po tréninku. Častým nešvarem i zkušenějších běžců je pak například narovnávání kolen při došlapu. Při tomto pohybu dochází k intenzivním nárazům do paty i kolene a klouby zase trochu trpí.

Kloubní výživa s extra silným složením

Vzpruhu kloubních chrupavek při sportu přináší kloubní výživa Evris. Pořádnou dávku účinných látek vždy doplňuje vitamin C, který pozitivně přispívá k tvorbě kolagenu. Kloubní výživa není lék, působení případných léků však může podpořit.

Foto: Super.cz
Značková kloubní výživa Evris. Extra silné složení.

Evris je český produkt, který nabízí nadstandardně vysoký obsah glukosaminu i „koňskou“ dávku MSM. Tato látka je díky předpokládaným protizánětlivým účinkům často doporučována při onemocnění kloubů. Další důležitou složkou kloubní výživy Evris je také chondroitin sulfát, jehož dlouhodobé užívání může zpomalit degeneraci kloubů.

Výsledkem je kvalitní výživa, která může podpořit nejen vaše běžecké výsledky, ale také dobrý stav kloubů a chrupavek. Při pravidelném používání se první účinky většinou dostaví za 2 až 4 týdny. Je však důležité si uvědomit, že každý člověk vstřebává účinné látky jiným způsobem a rychlost i míra efektu se může lišit.

Výhodou produktů Evris je přítomnost vitaminu C. Ten kromě pozitivních účinků na lidské tělo dává kloubní výživě také svěží chuť, kterou je možné doplnit například ovocným džusem. Pravidelné používání kloubní výživy už nemusí být spojeno s nechutí.

Chystáte se na maraton?

Myšlenkou, se kterou si pohrává nejeden milovník běhání, je uběhnutí maratonu. Máte-li to stejně, je dobré si uvědomit, že od splnění takového snu vás nedělí pouze 42,195 km. Překážkou vám může být přeceňování vlastních schopností a těla jako takového.

Klouby a chrupavky je při takto náročných sportovních aktivách prostě důležité chránit. A právě kloubní výživa k této preventivní ochraně přispívá.

Objednávejte na www.fitness4u.cz.

Další články

Načítám