Hlavní obsah
Článek

Původem italská herečka Anita Pallenberg zemřela ve věku 73 let. Spíše než role ji proslavila sbírka slavných milenců.

Anita se už v 16 letech vydala do New Yorku, kde vyhledala Andyho Warhola a vrhla se do světa umění. V roce 1968 si společně s Jane Fondou zahrála v kultovním filmu Barbarella, který proslul odvážnými kostýmy hlavních protagonistek. Na počátku kariéry se kromě Hollywoodu často vyskytovala i v Římě, kde si prožila románky s filmovými velikány Federicem Fellinim, Luchinem Viscontim i Pierem Paolem Pasolinim.

Kromě italské kinematografie měla Anita velký přehled také o kapele Rolling Stones. Herečka se totiž sblížila rovnou se třemi členy legendární formace. Jejími milenci byli Brian Jones, Mick Jagger i Keith Richards, jemuž porodila tři děti. Syn jménem Tara bohužel zemřel krátce po narození.

Nejtragičtější okamžik Anita Pallenberg prožila v červenci roku 1979, kdy v domě, který sdílela s Richardsem, došlo k sebevraždě. Pár tehdy poskytnul azyl sedmnáctiletému Scottu Cantrellovi, který se během ruské rulety postřelil do hlavy. Herečka byla tehdy ve stejné místnosti a její desetiletý syn Marlon o patro níže sledoval televizi. Pallenberg tehdy byla obviněna z nelegálního držení zbraně.

Reklama

Další články

Načítám