Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Překvapením udílení divadelních cen Tony byl úspěch Bette Midler, která zabodovala s muzikálem Hello Dolly!. Na uznání za výkon na divadelních prknech si musela počkat až do svých 71 let.

Vitální seniorka se jako herečka uplatnila už v 60. letech minulého století, kdy se kromě Hollywoodu prosadila i na divadelní scéně. Přestože o jejím talentu už dávno nikdo nepochyboval, ceny Tony za nejlepší ženský herecký výkon v muzikálu se dočkala až nyní. Na gala večeru se předvedla jako šmrncovní dáma. Dovolit si mohla přiléhavé lesklé šaty, jaké by zvýraznily sebemenší nedostatek na postavě i o dvě generace mladších žen.

Bette je žijícím důkazem umělkyně, která je i v pokročilém věku plná sil. Jako dohazovačka Dolly v kultovním představení zúročila i své hudební nadání. Za svůj zpěv už v minulosti posbírala tři ceny Grammy. Teď už má ve své sbírce i divadelní trofej, ale nejvyšší filmové ocenění jí stále uniká. Na Oscara byla nominována za role ve filmech Růže a For the Boys, akademie však dala přednost jiným herečkám. Těšit ji mohou alespoň čtyři Zlaté glóby.

Reklama

Další články

Načítám