Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dcera režiséra Jiřího Adamce (76) Jasmínka (8) zdědila po tatínkovi umělecké vlohy a už řádí na divadelním jevišti. Pod režisérskou taktovkou svého otce má za sebou premiéru původního českého muzikálu Marilyn (Překrásné děcko), kterou uvedla Malá scéna Divadla J. K. Tyla v Plzni.

Jasmínka hraje malou Marilyn, když ještě coby Norma Jeane nebyla známá. Dospělou Marilyn pak ztvárnila herečka Zuzana Kajnarová (34), známá například ze seriálu Vyprávěj či pohádky Anděl Páně.

„Marilyn je pro mě totéž, co pro milióny lidí na celém světě, tedy především neuvěřitelně zářivou legendou, jejíž život je opředený množstvím nejrůznějších mýtů. Látka a její české zpracování mě především nesmírně zaujaly. Z muzikálu je cítit vášeň a radost z tvorby. Oba autoři chtěli vytvořit dílo, které si nikdo s jiným dílem nesplete. A to se jim zcela jistě podařilo,“ vysekl Adamec poklonu Ondřeji Brouskovi a Radku Balašovi.

Životní příběh Marilyn Monroe (†36), jedné z nejslavnějších, ale také nejkontroverznějších žen 20. století, která více než padesát let po své smrti nepřestává fascinovat umělce napříč žánry, je tak velkým potěšením i pro Adamcovu dceru, která se už objevila i v muzikálu Čas růží.

Ač Jasmínka divadlo miluje, na prvním místě má samozřejmě školní povinnosti, na což rodiče bedlivě hlídají.

Reklama

Další články

Načítám