Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slavný britský sympaťák, moderátor Richard Hammond (47), měl ve Švýcarsku během natáčení strašlivou autonehodu. Bývalý moderátor Top Gearu nezvládl supersport Rimac Concept One, který poté, co projel mírnou zatáčkou, vylétl v kotrmelcích z alpské horské silnice. Údajně šlo o úsek, který byl momentálně uzavřen kvůli závodu Bergrennen Hemberg.

Hned na to, co sporťák na elektrický pohon za téměř 60 miliónů korun havaroval, začal hořet. Obrázky z místa ukazují obrovskou plamennou kouli kus od vozovky v St. Gallen. Požár pak zdolali místní hasiči. Hammond byl okamžitě převezen do nemocnice.

Zdá se, že má vážně poraněné koleno.

„Richard byl při vědomí a mluvil. Po havárii se sám dostal z auta ještě předtím, než vozidlo pohltily plameny... Byl letecky transportován do nemocnice v St. Gallen... Nikdo jiný v autě nebyl, ani se na nehodě nepodílel. Rádi bychom poděkovali místním zdravotníkům za jejich rychlou reakci...“ oznámila produkce pořadu The Grand Tour, pro níž Hammond natáčel a jež je následovníkem slavného Top Gearu, který léta běžel na BBC.

Příčina neštěstí prý zatím není známa a je předmětem šetření.

Spolupracovník Hammonda Jeremy Clarkson později napsal na Twitter: „Jednalo se o největší a nejděsivější náraz, jaký jsem kdy viděl, ale ač je to neuvěřitelné, Richard se zdá být naštěstí téměř v pořádku.“

Pro Hammonda jde o další z řady vážných autonehod v jeho životě. Třeba v roce 2006 havaroval v rychlosti 460 km/h a utrpěl poranění mozku. Tento rok v březnu zase spadl v Mozambiku během natáčení další řady pořadu The Grand Tour z motorky a jediné místo, kde podle jeho vlastních slov neměl modřinu, byl palec u nohy.

Související témata:
Top Gear
Pořad The Grand Tour

Reklama

Další články

Načítám