Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako otec pětiletého chlapečka se musí Richard Müller pořádně otáčet. I letos v létě musí česko-slovenská hudební legenda vyrazit na rodinnou dovolenou k moři, kterou zpěvák v našem rozhovoru s nadsázkou popisuje jako nutnost. Pokud by bylo na něm, nejraději by v průběhu léta pouze koncertoval na festivalech.

Pane Müllere, jak hodláte strávit letošní léto? Kam se chystáte na dovolenou?

Chystáme se s rodinou do Řecka. Nejsem dovolenkový typ, ale musím to absolvovat kvůli rodině. Nemám rád horké počasí, v zásadě se velmi rychle spálím a musím čekat na jídlo v řadě. Ale co by člověk neudělal pro rodinu.

Předpokládám, že ale budete v létě taky koncertovat…

Ano, léto si budeme užívat pracovně. Mám mimořádně hodně hraní a na podzim připravujeme české a slovenské turné. Moje léto tedy bude pracovní, kromě toho výše vzpomínaného.

Na nultém ročníků festivalu Slunovrat zahrajete jako hlavní účinkující. Jaké písně z vašeho repertoáru zazní a na co se návštěvníci akce mohou těšit?

Je mi velkým potěšením a ctí, že si mě vybrali jako hlavního účinkujícího. Co se týká repertoáru, hrajeme náš festivalový set, který je složený z mých největších hitů. Fanoušci se můžou těšit na to samé, co já, tedy že si uděláme vzájemně hezký koncert. Věřím, že se nám to podaří.

Byl jste někdy „na vodě“? Tento festival je určený hlavně pro vodáky.

Velmi rád bych na tuto otázku odpověděl, ale nemám k vodáctví žádný pozitivní, ani negativní vztah. Nějak mě to v životě obešlo.

Jaký máte vztah k českému písničkářství? Máte nějakou oblíbenou píseň, kterou byste si rád zazpíval u táboráku?

Mám velmi rád české písničky. Mám rád Jarka Nohavicu a bratry Nedvědy. Nejsem zrovna táborákový typ, tak bych si je asi nezazpíval. (smích). Ale poslouchám tuhle hudbu docela pravidelně, ať už na mých nosičích, anebo v rádiu, když jsem v Čechách.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám