Hlavní obsah
Článek

Ve čtvrtek ráno mohli nejen obyvatelé Prahy 2, kteří se zajímají o hokej, v jednom z pracovníků na popelářském voze rozpoznat Jakuba Voráčka. Jeden z nejúspěšnějších hokejistů americké NHL se naplno ponořil do role popeláře.

„Když jsem byl malý, když mi byly tak dva tři roky, tak jsem v neděli brzy ráno vstával a koukal na popeláře. Vždycky jsem měl popelářský auta a byl to takový můj dětský sen, stát se popelářem,” popsal Voráček.

Nelekejte se, hokejový útočník nevyměnil profesi, ale užíval si dárek, který mu loni k Vánocům věnovala sestra Petra Klausová. „Každý rok je strašně těžké vymyslet pro Jakuba na Vánoce nějaký dárek. On si může vše koupit, kamkoli dojet, poznávat místa, která chce,” rozpovídala se o výběru netradičního dárku hokejistova starší sestra a dále uvedla: „Narazila jsem proto na popeláře. Když byl totiž malý a dorazili do ulice popeláři, tak nadskočil metr vysoko a sledoval z okna jejich práci. Pro mě to tedy byla jasná volba.”

Jakub Voráček si aktuálně užívá v Česku sezónní pauzu, od hokeje ale úplně neuteče. 24. června bude s dalšími slavnými sportovci hrát v Mikulově fotbalový turnaj pro svou nadaci, která pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám