Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V poslední době vyráží Vendula Pizingerová velmi často na místa, které by si průměrný člověk z davu jen těžko vybral jako cíl své vysněné dovolené. Prezidentka nadace Kapka naděje ale drží krok se svým o šestnáct let mladším partnerem Josefem, který je vyložený dobrodruh. Už s ním putovala na Nový Zéland, křížem krážem prošli ostrov Madeira a v minus dvaceti spali pod širákem v Jizerských horách.

„Vždycky jsem ráda cestovala a každé cestování je svým způsobem dobrodružné,” říká Vendula. Největší extrém prý s partnerem zažila během jedné z prvních cest právě na Nový Zéland. „Asi dva dny jsme šli potokem, řekou a tekoucí břidlicí,” říká Vendula.

Na cesty často bere i svého syna. „Jakub je v pohodě, a navíc je díky tomu mnohem odolnější. Ve dvanácti letech dokáže rozdělat oheň, nebo se pohybovat podle kompasu,” vysvětluje. I během letošního léta čeká Pizingerovy dobrodružství na cestách. „Letos se vypravíme do Rumunska do přírody, konkrétně se vypravíme do transylvánských Alp,” říká Svobodová, která bude mít i zde o zábavu postaráno: „Vzhledem k tomu, že tam žijou medvědi, tak se trošku bojím.”

Se známou blondýnou jsme si povídali na slavnostním banketu v Botanické zahradě, pořádaném u příležitosti slavnostního otevření Stezky osobností. V nádherné zeleni se Pizingerová cítila jako ryba ve vodě. Sama se prý stará o velkou zahradu a toto prostředí pro ni bylo blízké.

Reklama

Další články

Načítám