Hlavní obsah
Článek

Večírky už bývalá první dáma Dagmar Havlová (71) moc nevyhledává, ostatně kvůli opakovaným úrazům nohy měla problém i s tím, aby si nazula společenskou obuv. Na párty, kterou pořádala královna Pařížské Tamara Kotvalová (60), si už ale nazula aspoň střevíčky na klínku.

"Já už na ty společenské akce moc nejsem. Chci si žít klidným životem starší paní," řekla Super.cz. To ale neznamená, že by pověsila na hřebík svoji hereckou profesi. "V Divadle na Vinohradech, kde jsem v angažmá už skoro čtyřicet let, zkouším nádhernou roli královny Eleonory Akvitánské ve hře Lev v zimě, mým partnerem bude Tomáš Töpfer," pochlubila se Havlová rolí, kterou ve filmových adaptacích hrály Katharine Hepburn s Peterem O´Toolem či Glenn Close s Patrickem Stewartem. Na českých prknech pak Jana Hlaváčová s Luďkem Munzarem.

"Mojí velkou radostí jsou moje vnučky, zvláště ta maličká je hrozně legrační. Nedávno jsem se nad něčím rozčílila a říkám, že mě snad klepne pepka. A ona říká 'No, babičko Dášo, mě už klepá'. Je s nimi sranda, jsou roztomilé," smála se Havlová.

"Už nechci tolik hrát, říkám si, kolik mi ještě zbývá času, tak chci ještě trochu žít. Nedívám se na to černě, jen realisticky, příští rok mi bude pětašedesát," trošku nás vyděsila vidinou budoucnosti paní Dagmar a ujistili jsme ji, že se současným průměrným věkem, kterého se ženy dožívají, má ještě času dost a dost.

"Pravda je, že mám ještě role naplánované, samozřejmě záleží na vedení divadla, jestli mi je přidělí. Ráda bych si ještě zahrála, ale ne moc často, jen několikrát do měsíce. Už se chci věnovat jiným věcem a svým koníčkům," svěřila.

Hodně ji baví zahraničení. "Nejsem typ, který by rád cestoval, jsme spíš zápecák. Nejradši jsem na zahradě, teď mi nádherně vykvetly růže. A pak moc ráda čtu, do knížek jsem zahloubaná odmalička a od té doby mi to zůstalo a je to moje veliká radost," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám