Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fotbalista Rio Ferdinand (38), někdejší hvězda Manchesteru United, prožil před dvěma roky velmi těžké období. V květnu 2015 mu na rakovinu prsu ve 34 letech zemřela partnerka Rebecca a on zůstal sám se třemi malými dětmi. BBC smutný příběh zaznamenala v dokumentu s názvem Being Mum and Dad a Ferdinandův příběh nyní vychází i knižně (Thinking Out Loud).

V knize vypráví o depresích, jimiž po smrti manželky trpěl, o tom, jak vlastně nevěděl, jak se postarat o domácnost, a hlavně o tom, jak musel oznámit třem malým dětem, že přišly o maminku. Nejstaršímu Lorenzovi bylo osm let, Tateovi šest a dcerka Tia měla tři roky. „Nevěděl jsem, co jim říct. Cítil jsem, že nemám slov, ale zároveň jsem chtěl vědět, na co myslí a co cítí, pochopit je,“ cituje fotbalistu The Sun.

„Postupně jsme našli cestu, ale bylo to složité a musel jsem se naučit požádat o pomoc a mluvit o tom.“ Než se tak stalo, přiznal, že první tři čtyři měsíce po smrti manželky utápěl svůj žal v alkoholu. „Zpočátku jsem po nocích hodně pil,“ řekl s tím, že se mu v hlavě urodily i sebevražedné myšlenky a je rád, že kolem sebe měl lidi včetně právě dětí, kteří mu dali sílu s běsy zabojovat.

Knihou chce podpořit všechny, kteří utrpěli ztrátu partnera či jiné milované osoby.

Reklama

Další články

Načítám