Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Rudolf Kubík měl být podle prognóz lékařů už několik let mrtvý. "Je to sedm roků zpátky, když jsem se necítil dobře a po krevních testech mě poslali ke specialistům. A dozvěděl jsem se, že mám nejhorší stádium cirhózy jater. Přitom jsem skoro nepil, tvrdému alkoholu jsem se úplně vyhýbal. Myslel jsem, že je to nemoc alkoholiků," svěřil Super.cz šestačtyřicetiletý Kubík.

"Měl jsem podstoupit nějakou experimentální léčbu, ale měla tolik vedlejších účinků a rizik, že jsem odmítl. Myslel jsem, že se už jen párkrát projdu po Praze a bude po mně," vyprávěl. Zachránilo ho náhodné setkání s herečkou Markétou Hrubešovou.

"Doporučila mi léčitele. Moc jsem tomu nevěřil, ale v nouzi se chytnete každé příležitosti. Okamžitě poznal, co mi je a naordinoval mi bylinné směsi, které dosud piju jako čaj každé ráno i večer. A doktoři byli v šoku. Během čtyř let jsem se zbavil viru na játrech a poslední tři roky je mám jako miminko," je vděčný za život Rudolf Kubík.

Ten už se vrátil i k profesi. Super.cz jej potkal na křtu desky písniček připravovaného muzikálu na ledě Popelka. Kubík bude hrát Popelčina otce. Jen na rozdíl od ostatních kolegů si na křtu nepřiťukl ničím jiným než džusem. "Alkoholu jsem se naprosto zřekl," uzavřel. 

Reklama

Další články

Načítám