Hlavní obsah
Článek

Praktikuje andělské léčení, zabývá se nadpozemskými věcmi, ale podle české justice má za sebou i ďábelské a velmi přízemní chování! Kdysi populární moderátor televize Nova Libor Baselides (na začátku vysílání televize moderoval s Danou Morávkovou Snídani s Novou) dostal pravomocný trest za krádež v baru.

Loni byl zatčen za to, že měl v jistém podniku v centru Prahy ukrást tašku i s platební kartou. Sám tvrdil, že je nevinný a nic z toho se nestalo, že šlo vlastně jen o komplot. A obvinil policisty z hrubého zacházení.

Soud jeho obhajobě ale neuvěřil a muže, kterého baví i vykládání karet, potrestal. „Muž byl odsouzen na jeden rok odnětí svobody s odkladem na dva roky za krádeže a neoprávněné užití platebního prostředku. Rozsudek je od 17. ledna pravomocný,” potvrdila Super.cz mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.

Proti rozsudku není odvolání, existovala ale šance dovolat se k Nejvyššímu soudu, Baselides by však dovolání musel podat do dvou měsíců od doručení rozsudku. Jestli toho moderátor využil, není známo.

Nicméně dovolání je přípustné jen v krajních případech, například kdyby o jeho odsouzení rozhodoval místně nepříslušný soud. Pouhý nesouhlas s rozsudkem by ale Baselidesovi nebyl nic platný.

Zdá se tak, že ještě rok a půl bude muset sekat latinu a nedopustit se žádného úmyslného trestného činu, jinak by si mohl jít minimálně na rok sednout do vězení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám