Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Včerejší napadení fotografa Blesku Karlem Rodenem (61) bude mít patrně soudní dohru. Incident, při kterém i v zahraničí uznávaný herec podle svědectví redakce několikrát udeřil reportéra do tváře a způsobil mu tak otřes mozku, může pro Rodena skončit odsouzením až na dva roky natvrdo.

"Dnes jsem byl po sérii vyšetření propuštěn z nemocnice. Ihned jsem se poté dostavil na policii. Ani já ani redakce nakonec na pana Rodena trestní oznámení podávat nebudeme. Bylo mi však řečeno, že policie již sama zahájila konkrétní úkony a případem se stejně bude zabývat," řekl dnes Super.cz stále ještě otřesený fotograf. Ten se po výslechu odjel léčit domů a je v pracovní neschopnosti.

Podle našich informací policie za pomoci státního zástupce případ v žádném případě nechce pustit a bude zvažovat obvinění Karla Rodena z trestného činu výtržnictví. Za to by mu hrozily až dva roky vězení.

Sám herec ani jeho partnerka Jana Krausová, která byla při incidentu přítomna, dnes nezvedali telefon. Paradoxní je, že k výbuchu vzteku u Rodena došlo těsně před zahájením tiskovky k seriálu HBO Terapie, v kterém hraje citlivého psychologa Marka Poštu.

Reklama

Další články

Načítám