Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oscarový (ale i mnoha jinými cenami ověnčený) režisér Roman Polanski (83) si Cannes užívá po svém. Svérázný stařík už kašle na dekorum i na přítomné. A případné znechucené pohledy mladičkých modelek, které o něm nebo jeho tragickém osudu zhola nic nevědí, dokáže ignorovat až zlomyslným způsobem.

I z těchto důvodů mu nevadí paparazzi, číhající na to, s kým se ukáže na balkóně svého pokoje v hotelu Eden Roc. V něm je tento hvězdný host filmového festivalu ubytován již tradičně. Pokud ho chtějí načapat při odpočinku ve spoďárech, klidně jim dá tohle 'vítězství' vychutnat.

Polanskému může být nějaký ten šmírák ukradený. Vždyť od roku 1978 nenavštívil USA, kde byl v té době obviněn ze zneužití nezletilé. A to o něm ví celý svět. Když byl na základě 31 let starého zatykače zadržen v roce 2009 v Curychu, Švýcaři ho Američanům odmítli vydat. Stejně tak postupovali Poláci, v jejichž krakovském ghettu strávil režisér své dětství.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám