Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér Juraj Herz trpí těžkou nemocí a nemá šanci na vyléčení. Při životě jej prý drží pouze medikamenty a neví dne ani hodiny, kdy se rozloučí se životem. Nejvíc ze všeho dvaaosmdesátiletému režisérovi, který žije s o dvacet let mladší herečkou Martinou Hudečkovou, chybí práce.

"Při životě mě udržují jenom prášky, vyléčit to nejde. Když se mi to zhorší, tak můžu mít i mozkovou mrtvici. Jediné řešení mé nemoci je smrt,“ řekl deníku Aha! rezignovaně režisér, jehož stav se během posledních měsíců zhoršil. Herz trpí srdeční fibrilací.

"Má mě na starosti nesčetně lékařů, a nikdo mi nedokáže pomoct. Kvůli špatnému zdravotnímu stavu mne dokonce odmítli pojistit jako herce v rakouském filmu, kde jsem měl mít hlavní roli. Musel jsem ten film nakonec odmítnout," svěřil se Herz, který měl hrát Žida a už se naučil celý scénář nazpaměť. V zázrak, že by ho někdo dokázal opět postavit na nohy a že se uzdraví, už prý nevěří.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám