Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První rozhovor po pěti letech poskytla Super.cz manželka fotbalisty Tomáše Rosického, 2. Vicemiss ČR 2002 Radka Rosická. Pár měsíců jsme ji vídali jako záskok za kamarádku Lucii Křížkovou v pořadu Sama doma. Teď už se ale věnuje pouze synovi a manželovi a také své největší zálibě - vaření. Tam by se ráda zprofesionalizovala.

Neviděli jsme se roky. Jak se vám daří?

Žiji velmi šťastným rodinným životem.

A čemu se věnujete? Protože modeling to už dávno evidentně není?

Modeling už opravdu ne. Beru to tak, jak to přijde. Dostala jsem různé nabídky, jako bylo Sama doma anebo také vrátit se do Počasí na Nově. Do Počasí už se vracet nebudu. Byla jsem tam osm, nebo devět let, a tak nějak vnitřně cítím, že to stačilo. Sama doma jsem přijala a byla to neuvěřitelná zkušenost. Musím přiznat, že to byla jedna z nejtěžších prací, jaké jsem měla. Moderovat živě hodinu a půl a mít tam spoustu různých témat, která jsou opravdu různorodá, tak to bylo opravdu velmi náročné. Ale bavilo mě to a naplňovalo.

Mluvíte o tom v minulém čase. Znamená to, že už v Sama doma nebudete?

Ta nabídka byla jenom dočasná. Zaskočila jsem za moji kamarádku Lucku Křížkovou, která byla těhotná a porodila. Takže jsem měla tuhle práci dělat jenom čtvrt roku.

A jaký byl návrat na obrazovku, jak jste se dostávala do formy?

Ani si netroufnu říct, že bych byla tak dobrá jako Lucka, která to dělá tři, nebo čtyři roky. Praxe je nejdůležitější, a ta člověka zoceluje a dělá ho profesionálnějším. Měla jsem to štěstí, že jsem byla vedle Stáni Lekešové, která byla úžasná a hodně mi pomáhala. I tým byl velmi přátelský až rodinný. Byla to moc fajn zkušenost.

Jste ráda, že už to máte za sebou?

To zase ne, ráda nejsem. Ale počítala jsem s tím, že to bude na takhle krátkou dobu. Když s tím člověk počítá, tak ani nemůže být zklamaný. Prostě to tak je.

A kdyby zase nějaká moderátorka otěhotněla, vzala byste opět záskok?

Kdyby mě chtěli, tak asi ano. Klidně bych byla stálou náhradnicí.

Lucka Křížková se po obou porodech dostala velmi rychle do kondice. Jak jste na tom po narození syna byla vy?

Mě nic netlačilo, tak jsem se zase tak rychle dávat do formy nepotřebovala. Ale ani jsem s tím neměla problém, asi mám dobrý metabolismus. Šlo to tak nějak samo.

Synovi už jsou čtyři roky. Plánujete dalšího potomka?

Vždycky jsem si přála dvě děti, Tomáš také. Takže uvidíme, jak to bude.

Kde teď momentálně žijete?

Už rok jsme v Praze, utíká to rychle.

A jste spokojená, že jste zpátky v Česku? Nestýská se vám po Anglii?

Je asi naprosto přirozené, že se mi po Anglii stýskalo. Žili jsme tam dlouho a žili jsme tam šťastně. Měla jsem tam i kamarády. V prvních chvílích se mi stýskalo opravdu hodně. Ale pak přišly ty pracovní nabídky a už nebyl čas na stesk.

Svoji pracovní budoucnost tedy vidíte u moderování?

Musím přiznat, že mě baví úplně jiné věci. Hlavně vaření. Začala jsem se věnovat gastronomii, teď jsem pod taktovkou Tomáše Kaliny, který mě zaškoluje, a občas spolu normálně vaříme pro lidi. Takže víc než před kamerou by mě lákalo být někde v kuchyni.

To jste asi jedna z mála modelek, které láká právě gastronomie...

Úplně nesleduju, kdo v gastronomii je. Jedu si vlastní lajnu, co mě baví. Ale to, že by modelky nevařily a nejedly, jsou věci, které se říkají, ale nejsou pravda.

Takže Tomáš je asi úplně nadšený z toho, jak doma vaříte?

On byl vždycky nadšený a vždycky mě chválil. To, co uvařím, mu velmi chutná.

Jaké jsou vaše speciality?

Jsem zatím v počátcích, tak můžu říct jenom to, co vařím doma. A to je hlavně česká kuchyně. To nám moc chutná.

Jíte i knedlíky?

Jasně. Klidně si jich pět k obědu dám, i když záleží na velikosti. Jak říkám, nemám s jídlem vůbec žádný problém. Mám dobré spalování. A dopřeju si i to sladké. Já se prostě potřebuju pořádně najíst.

Asi to kompenzujete cvičením?

To ne. Mě to moc nebaví.  Ale asi bych začala, kdybych zjistila, že je něco špatně.

Reklama

Další články

Načítám