Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Se zpěvačkou Jitkou Zelenkovou (73) se nepotkáváme zrovna pravidelně, ale pokaždé to je, jako bychom se viděli včera. Jedna ze stálic české populární scény sice v červnu oslaví 66. narozeniny, ale vypadá skoro stejně jako v době svých začátků. Je to neuvěřitelné, ale příští rok bude mít výročí padesáti let profesionálního působení na jevišti.

Tentokrát jsme se setkali na křtu videoklipu houslisty Jaroslava Svěceného, s nímž a pianistou Pavlem Větrovcem Jitka spolupracovala na projektu Napříč hudebními žánry. "Měli jsme vystoupení v Praze i v krásných kostelích, Jarda dělá samozřejmě i další projekty, ale máme nacvičeno, tak doufám, že se spolu na pódiu někdy sejdeme," řekla nám zpěvačka.

Na nedostatek práce si ale nestěžuje ani tak. "Pořád pracuji, buď zpívám s bigbandy nebo na svém recitále, kde mě doprovází moji muzikanti. Ale už se těším na prázdniny, v červenci budu mít volno. Ale teď se hlavně věnuji přípravám na příští rok, kdy oslavím výročí padesáti let profesionální dráhy. Když jsem v roce 1967 začínala a v roce 1968 nastoupila do svého prvního angažmá, nikdy bych neřekla, že to tak dlouho vydržím," smála se Jitka.

"Na příští rok tedy připravuji cédéčko, chystám písně, pracuje se na textech. Bude k tomu samozřejmě i nějaký koncert. A tento celý rok tedy věnuji přípravám," upřesnila.

A jak to dělá, že se udržuje v tak neuvěřitelné kondici, že to vypadá, jako by nestárla? "Snažím se mít dobrou náladu a nepřipouštět si ošklivé myšlenky ani věk. Důležité je mít kolem sebe dobré lidi, kterým můžete věřit. Když to jde, tak jezdím mimo Prahu, mimo tuhle branži, do přírody, která mě nabíjí. Jinak nic extra nedělám," prozradila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám