Hlavní obsah
Článek

Plavovlasá modelka, jejíž jméno se neuvádí, byla jednou z dívek, které předváděly během Londýnského týdne módy pro britskou návrhářku Amandu Wakeley modely na nastávající jarní sezónu. V jejím případě se však splnila noční můra všech modelek. Ve chvíli, kdy byla v záři reflektorů a středem pozornosti stovek lidí v publiku i mnoha fotografů, se mladá dívka zamotala vysokým podpatkem do dlouhých šatů z jemného materiálu a ačkoli se jí podařilo vyhnout pádu, její zaseknutí na molu ji podle lidí z branže může stát celou modelingovou kariéru.

Dívce se zamotal lem šatů kolem podpatku, a proto raději, než riskovat střemhlavý pád, snažila se kousek látky vymotat. Její smolné představení na přehlídkovém mole však ještě nebylo u konce. Když už téměř zacházela do zákulisí, stalo se jí to samé ještě jednou.

Na letošním Fashion Weeku v Londýně to není první pochybení modelky. V pondělí se podobná nepříjemnost stala jiné modelce na přehlídce Marka Fasta. Ohledy na to, že šaty bývají kolikrát tak dlouhé, že je modelky tahají po zemi a k tomu se musí elegantně pohybovat na extrémně vysokých jehlách, se neberou. Podle osob z modelingových agentur mohou být tyto okamžiky pro dívky dokonce profesně zcela zásadní.

„Je poměrně běžné, že jsou dívky vyhozeny z agentury, pokud během přehlídky zakopnou nebo upadnou. Úkolem modelek je předvést šaty tak, aby vypadaly fantasticky, ne aby klopýtaly jako opilé. Je-li dívka v modelingu novou tváří, její kariéra může skončit dřív, než vůbec začala,“ potvrdil zdroj britskému deníku Daily Mail.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám