Hlavní obsah
Článek

Herec Karel Roden (61) se asi v noci na včerejšek hodně špatně vyspal. Jinak si totiž nejde vysvětlit, že bez varování napadl fotografa bulvárního deníku a uštědřil mu tři dobře mířené rány pěstí. Novinář ho přitom nefotografoval v soukromí, ale při příchodu na tiskovou konferenci seriálu HBO Terapie.

"Karel Roden přijel na Václavské náměstí se svou partnerkou Janou Krausovou. Když přicházel do pasáže Lucerna, vyfotil jsem ho jako jednu z hvězd nového seriálu," popsal situaci fotograf Blesku Martin Hurda. Roden po něm prý okamžitě skočil a dvakrát ho udeřil do obličeje. Podle deníku, ve kterém fotoreportér pracuje, mu přitom poškodil objektiv fotoaparátu. "Bránil jsem se, že jen dělám svou práci," říká napadený. Přesto mu ale i v Hollywoodu uznávaný herec uštědřil ještě jednu ránu, která mířila přímo na oko.

Přivolaná policie muži doporučila lékařské vyšetření. Lékaři mu zjistili otřes mozku a fotografa hospitalizovali. Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulána útočník odešel před příjezdem hlídky. Muži zákona nyní čekají na výsledky vyšetření fotografa a případ evidují zatím bez konkrétní právní kvalifikace.

"Nefotografovali jsme pana Rodena v jeho soukromí, ale při příchodu na premiéru. Každý, kdo chce pracovat pro veřejnost, musí respektovat zájem veřejnosti, kterou novináři zastupují," reagoval na napadení svého zaměstnance šéfredaktor listu Pavel Šafr.

Herec Karel Roden je plachý člověk a s novináři takřka nekomunikuje. Poslední dobou se zdálo, že si na tuhle daň ze slávy zvykl. Při nedávném rozhovoru s reportérem Super.cz se usmíval a měl velmi dobrou náladu. Kdo ví, co mu ji ve čtvrtek zkazilo, že se uchýlil k násilí. Začátkem roku fotografa obrazové agentury napadl moderátor Jan Kraus. Jeho přítelkyni Ivanu Chýlkovou však novinář fotografoval před jejich domem.

Reklama

Další články

Načítám