Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Před časem rozbouřil hladinu veřejného mínění svým vystoupením v pořadu Prostřeno!. Karel Ondrka v něm tvrdil, že má Tourettův syndrom, permanentní erekci, lásku k seniorkám, a prohlašoval, že spí v rakvi a mazlí se se slepicí. Pořídili jsme s ním exkluzivní rozhovor. Co nám prozradil?

Nedávno se provalilo, že jeho účast v Prostřenu! byla zcela v režii Kazmy (celé video zde) a jeho One Man Show, kterou dost slušně ztrapnil televizi Prima, jež se teď jen marně brání.

Karle, není vám až nepříjemné, jaký je o vás nyní zájem?

Mezi lidmi na ulici je to v pohodě. Vesměs mávají, usmívají se, říkají mi, že to bylo super, eventuálně se se mnou fotí. Nejbrutálnější to bylo včera (ve středu 17. května – pozn. red.), dnes jsem ještě nevystrčil hlavu z domu a nevím, jestli ji vůbec vystrčím. Trošku nepříjemné to ale začínalo být po tom samotném Prostřenu!, protože jsem ještě další dva měsíce musel předstírat, že mám ten tik. Lidé za mnou chodili a vítali mě hláškami z Prostřena! včetně těch sprostých slov a tiku. To bylo už trošku divné.

Nebál jste se, že vám ten tik zůstane?

Bál a opravdu se mi vracel, i ve chvílích, kdy jsem ho už nemusel předstírat. Bylo to nepříjemné.

Nemáte strach, že už doživotně budete tím z Prostřena!, že si vás lidé jako herce zaškatulkují?

Nejsem profesionální herec. Nevystudoval jsem herectví, ačkoli se to o mně všude psalo, a dokonce i Viktor (manžel Lindy z Prostřena! – pozn. red.) se ohání tím, že mě potkal ve škole, když jsem studoval herectví a režii. To je ultimátní lež, kterou se úplně od začátku prozradil. Živil jsem se střihem a veškeré mé herecké pokusy jsou vlastně možností pomoci kamarádům a zároveň je to pro mě terapie.

Jak to myslíte?

Mám problémy, kterou jsou slyšet a vidět. Trpím řečovými vadami, a když na to přijde, strašně koktám. Mám také viditelnou lupénku. Ta je reálná, přestože lidé v diskusích mi ani tu nevěřili. Podle obecných norem bych se vlastně nikde neměl ukazovat a neměl bych nikde mluvit. To ale odmítám akceptovat. Máte pravdu v tom, že se to se mnou potáhne. Na mou hereckou kariéru to ale může mít pozitivní vliv. Nabídky přišly už během vysílání Prostřena!, na to jsem však v tu chvíli nemohl reagovat. Byla tam ale jedna hezká, teď ji jen bohužel nemohu najít. Doufám, že ještě bude platit a že se ještě ten pán od Čestmíra Kopeckého (známý producent – pozn. red.) ozve. Šlo o nádhernou věc.

V Prostřenu jste vystupoval jako ajťák. Čím se živíte ve skutečnosti?

Mám normální zaměstnání. Pracuji v administrativě jedné nejmenované firmy, která se zabývá prodejem mobilních telefonů. Zaměstnavatel si ale nepřeje, abych zveřejňoval, v které konkrétně.

Kazma ukázal a prý ještě ukáže, jak se choval štáb Primy. Co vás osobně nejvíc zklamalo?

Neuvěřitelně mě překvapilo to, jak Prima pořad prezentovala. Nevěděli, že jsem nastrčený, pracovali se mnou jako s autenticky nemocným a vymykajícím se člověkem. Na tom postavili prezentaci pořadu, uváděli ho jako nejbizarnější Prostřeno!. Z jejich strany mi to přijde jako těžké profesní a morální selhání a velmi si tím uškodili.

Brzy přineseme pokračování rozhovoru!

Reklama

Další články

Načítám