Hlavní obsah
Článek

Ještě před měsícem byla na hranici života a smrti. Herečka Regina Rázlová (76) od začátku roku bojovala se zdravotními problémy. Po prodělaném zápalu plic ji skolila plicní embolie. Teď už je v pořádku, ale měla by dodržovat klidovější režim. To se nám na představení nové divadelní hry Miss Dietrich lituje moc nezdálo.

"Ještě pořád musím brát léky, velice děkuji všem v Nemocnici Na Homolce, že mě z toho dostali, zvlášť panu profesoru Neužilovi, který se stává oblíbeným lékařem českých herců a hereček. On to ale opravdu umí a tahá nás hrobníkovi z lopaty," řekla Super.cz herečka. "Plicní embolie není úplně zábavná příhoda," mínila.

"Měla bych dodržovat nějaký odpočinkovější režim, což asi nedodržuji," přiznala, že nazkoušet novou divadelní roli, kde celou dobu nesleze z jeviště, rozhodně nebylo na lékařské doporučení. "Pan profesor to ještě neví," krčila rameny s tím, že se bojí, že až přijde na kontrolu, možná ji za to vytahá za uši.

Roli Marlene Dietrich ale herečka nemohla odolat, protože ji celoživotně obdivuje. "Ta paní se mi vždycky jednak líbila fyzicky, svým zjevem. A pak mě zajímala její cesta životem, co všechno dělala, a jak se k věcem, které ji potkávaly, stavěla. Pro herečku by byla kterákoli část z jejího života úžasně inspirující, ať by to byla Marlene mladá, ve středním věku anebo jako budu hrát já, úplně stará paní," myslí si Rázlová.

Ta sice hraje Dietrichovou jako osmdesátnici, sama ale oslaví letos sedmdesáté narozeniny. Jak to prožívá? "V té roli hraju starou paní a já jsem taky. A s tím nic neudělám, ani kdybych si vzala tři čepice," smála se Rázlová, když nás zvala na premiéru 26. května a na následná čtyři červnová představení.

Ani potom ale odpočívat nebude, žádné divadelní prázdniny pro ni neexistují, protože bude hrát na letní scéně Ungeltu a také na hradě Karlštejn paní Ofku v muzikálu Noc na Karlštejně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám