Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Ljuba Krbová (58) v Ulici zkolabuje. Tedy ne přímo ona, ale postava Aničky Liškové, kterou v seriálu hraje. Anička dostane záchvat a naplno se tak projeví její psychická nemoc – obsedantně kompulzivní porucha.

K záchvatu dojde v pekárně. Krbová se vrhne na připravené koláčky a všechny je vyhází do dřezu, protože je přesvědčená, že v nich je jed. Na ukázku se podívejte ve videu.

Krbová sehrála psychicky nemocnou Aničku tak věrohodně, že se o ni její kolegové začali bát. „Musím říct, že to bylo docela namáhavé a nepříjemné natáčení. Musela jsem si tu její situaci nějak pustit dovnitř, do sebe, naladit se na ni. Přiznám se, že každý den, když jsem dotočila tyto scény, jsem měla pocit, jako bych složila vagón uhlí. Samozřejmě taková věc je herecky velmi vděčná. Divák většinou pozná, jestli necháme ten problém jen tak klouzat po povrchu, nebo si ho pustíme dovnitř,“ nechala se slyšet Krbová.

„Musím opět poděkovat lidem ve štábu, protože byli velmi citliví a svým způsobem je to téma natolik oslovilo, že jsme tyto scény natáčeli, dovolila bych si říct, nadstandardním způsobem. Režisér i kameraman se uchylovali mnohdy k filmovému a mnohem složitějšímu způsobu vyprávění. Ale upřímně, byla to pěkná makačka. Je to opravdu něco jiného, než když točíte o tom, co bude dnes k večeři. A i mě ten problém sám o sobě bavil, a tak jsem se připravovala ještě svědomitěji, respektive jsem si víc rozvrhla prostředky, kterými tu nemoc budu prezentovat,“ shrnula své dojmy z natáčení herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám