Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Již dlouhé roky Karel Gott (†80) tvrdí, že si při svém renomé již nemůže dovolit vystoupit v televizi naživo (měl obavu, že jedna chyba by mu zničila pověst), přesto teď své letité pravidlo porušil, když zazpíval ve finále soutěže Tvoje tvář má známý hlas duet Být stále mlád s Martinen Dejdarem. Zatímco někteří dojetím roní slzy, druzí vyčítají televizi Nova, že vůbec Mistrovo vystoupení pustila na obrazovku! Hlasujte v anketě na konci článku.

Většina diváků pláče dojetím a má pro Karla Gotta jen slova chvály. A když už se jim něco nelíbí, mají respekt k jeho věku a k tomu, co prožil.

„Skvělé, ale je už znát, že na nějaké dlouhé koncerty to už není. Místy trochu s dechem nestačil, měl už slabší výšky, ale má přes 70 (brzy mu bude 78 – pozn. red.),“ napsala jedna z divaček.

Je pravda, že výkon Karla Gotta byl emotivní. „Všichni v zákulisí při jeho vystoupení brečeli. A při zkouškách ještě víc. Ale nehodí se to nijak blíž komentovat. Při ostrém natáčení každopádně zazpíval ještě mnohem líp než na zkouškách. Bylo to dojemné i smutné,“ dozvěděli jsme se od účastníka natáčení.

Někteří diváci se proto obracejí s kritikou na Novu, proč raději taktně zpěvákovi nenaznačila, že by asi bylo lepší jen diváky pozdravit bez zpěvu.

„Tohle Nově neodpustím, takhle ztrapnit národní poklad! Měli mít soudnost. U pana Gotta chápu, že nevnímá, jak to ve skutečnosti je. Je po nemocech rád, když může být na pódiu a asi jeho nejbližší nemají to srdce mu říci, jak to vyznívá, ale od Novy je to špatné. Ukazovat zpěváka jeho kalibru při podobném výkonu, to je i od komerční televize nedůstojné,“ myslí si jeden z nich a přidalo se mnoho dalších.

Někteří namítají, že i když Gott už není a jako romantický tenor ani nemůže být ve stejné formě jako před dvaceti lety, vystoupení vždy utáhne svým charizmatem a osobností.

„Na tom člověku je neskutečně vidět ten celoživotní optimismus, práce a obrovská úcta k těm, pro které tu tak dlouho byl, je a bude. Slova chvály nestačí, Mistře!“ píše další.

Měl by podle vás Karel Gott ještě zpívat naživo?
Ano, je to krásné
7,2 %
Ano, přestože to již nikdy nebude jako dřív
69,3 %
Ne, on nebo jeho okolí by měli mít soudnost
23,5 %
Celkem hlasovalo 32244 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám