Hlavní obsah
Článek

Manžel tragicky zesnulé herečky Zuzany Dřízhalové (†36), která v pátek podlehla rakovině, poprvé od její smrti vylezl z úkrytu a vyšel mezi lidi. Byl na procházce v parku s půlročním synem Jeníčkem a dokonce se poprvé od smrti milované ženy donutil k úsměvu. "Zvládám to dobře," prozradil Hynek Dřízhal (35).

„I miminko se má dobře. Nezlobte se, nebudu poskytovat rozhovory,“ řekl Blesku Dřízhal. Ten po smrti manželky přestal chodit do práce a v ústraní si léčí bolavou duši. Navíc i pečuje o syna Jeníčka. Jak se ale zdá, další krutá rána ho ještě může potkat. Adopce dítěte, které u Dřízhalových bydlí teprve pár měsíců, ještě není hotová.

Situaci jistě zkomplikovala rakovina matky. Po předadopční péči tak Dřízhal nyní bude znovu muset o milovaného syna bojovat u soudu. Až teprve pak se možná stane jeho právoplatným rodičem.

„V podobných případech vždy záleží na situaci tatínka a prarodičů dítěte. Všechny okolnosti v rodině by měly být zváženy. Jde o malé dítě, tak by bylo určitě lepší, kdyby zůstalo v rodině, ke které si už stačilo vytvořit citová pouta. Další otázka však je, jestli otec sám bude dál projevovat o dítě zájem. Roli bude hrát jeho zaměstnání a celková vytíženost. Rodina měla zřejmě dítě v takzvané předadoptivní péči. To znamená, že mají dítě normálně v domácnosti, pouze jim ještě chybí soudní rozhodnutí o osvojení. S tím zřejmě soud otálel na základě špatného zdravotního stavu matky,“ vysvětlila Zuzana Baudyšová z nadace Naše dítě, která dobře zná postupy v podobných případech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám