Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zažívací trakt Nikol Kouklové Heřmánkové dostal v posledních dnech pořádně zabrat. Herečka a blogerka strávila několik týdnů v Americe a vyzkoušela si, jaké je být na pravé americké stravě.

„Do Spojených států jsem jela již po sedmé. Baví mě tam jak cestovat, tak žít. Nikde jinde jsem zatím neviděla tolik přírodních úkazů, zvláštností a kontrastů. Například v Arizoně jste v poušti s kaktusovými stromy, za dvě hodiny v horách, které připomínají Alpy, a za hodinu odtamtud u Grand Canyonu,” pěla ódy na Ameriku snacha českého herce Karla Heřmánka.

Vzhledem k tomu, že se herečka za velkou louží zdržela skutečně dlouho, musela vše pečlivě dopředu naplánovat a upravit své závazky v Česku. S manželem žili v New Yorku, odkud vyjížděli na výlety a cesty v rámci divadelního turné. „Pokud se mi poštěstí se do budoucna vrátit, určitě musím stihnout ještě New Orleans, na které jsem slyšela jen samou chválu, a Chicago. Potom bych mohla prohlásit, že mám USA projeté křížem krážem,” řekla.

Nikol paradoxně hned po návratu z Čech zůstala naladěná na americkou notu, neboť hned z letiště jela na z akci pro food blogery v pražské pobočce amerického řetězce rockových restaurací. „Americkou kuchyni mám moc ráda, hlavně tedy tzv. texmex, který je kombinací texaské a mexické kuchyně. Hamburgerem také neopovrhnu, ale rozhodně není pravidelně na mém jídelníčku,” řekla Nikol a jedním dechem dodala: „Jinak, Američané se stravují všelijak - v metropolích, jako je NYC, je ale kult zdravé organické stravy a opravdu obrovský výběr, takže jsme vyzkoušeli od všeho trochu.”

Hamburgerová strava ale na hereččině postavě nenapáchala velké škody. „Ve Státech jsem naopak zhubla. Dokonce jsem nedávno bez problémů oblékla své svatebky. Sem tam, když jsem na návštěvě doma, vybalí moje maminka svatební šaty, které jsem kupovala v době, kdy jsem měla naráz premiéru v divadle, státnice, plánovala jsem vdavky, a aby toho nebylo málo, založila jsem i nový blog. Měla jsem zkrátka v tu dobu velikost třicet čtyři, asi ze všech těch nervů. Maminka zamáčkla slzu a já mám další historku k vyprávění,” smála se Nikol Kouklová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám