Hlavní obsah
Článek

Popová ikona, jíž se podařilo zastavit čas, dnes slaví 71. narozeniny. Podívejte se na perly z opravdu bohatého archivu Cher (77), který se začal plnit už v 60. letech minulého století.

Popová diva, která po otci podědila arménské geny, se v 16 letech vykašlala na studium a rozhodla se prorazit v Los Angeles. Osud jí do cesty přivedl komika Sonnyho Bona, jemuž se nejprve starala o domácnost. Záhy v ní rozpoznal hudební talent a nabídl jí spolupráci. Cher se za něj ve svých 18 letech provdala a společně s manželstvím započali i úspěšnou kariéru. Jako duo Sonny & Cher v roce 1965 prorazili s hitem I Got You Babe.

Hudební hvězdy slavily úspěchy v hitparádách, ale v soukromí jim to začalo skřípat už sedm let po svatbě. V roce 1974 Cher podala žádost o rozvod a jejich cesty se rozešly. Ještě před ukončením manželství stačila získat Zlatý glóbus za společný televizní pořad The Sonny & Cher Comedy Hour. Ihned po znovunabytí svobody se provdala za rockera Gregga Allmana, s nímž jí to vydrželo čtyři roky.

Cher se bez svého objevitele na hudební scéně neztratila. Jako sólová zpěvačka vydala přes dvě desítky alb. V roce 1998 zaznamenala obrovský úspěch s deskou Believe, jíž se zařadila mezi největší popové hvězdy. Zatím poslední nahrávku Closer to the Truth vydala v roce 2014.

Ikonická diva zároveň bodovala v Hollywoodu. Za roli matky postiženého syna ve filmu Maska získala hereckou trofej na festivalu v Cannes. Romantická komedie Pod vlivem úplňku, v níž si zahrála s Nicolasem Cagem, jí dokonce přinesla Oscara.

Slavná sedmdesátnice se má rozhodně za čím ohlédnout, ale její kariéra ještě není u konce. Nestárnoucí Cher ze světa šoubyznysu jen tak nezmizí. Kromě pěveckého i hereckého talentu na sebe už od počátku kariéry upozorňovala odvážnými kostýmy, které toho moc nehalily. S její štíhlou postavou, již si udržuje dodnes, to ani jinak nešlo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám