Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Znají ho snad všichni. Jde o folkovou legendu, veleváženého muzikanta, kapelníka známého hudebního uskupení a vědce. Mrkněte na to, jak tento vášnivý sběratel motýlů vypadal v dětství a mládí!

Jedná se o šéfa Spirituál kvintetu Jiřího Tichotu, který osmnáctého dubna oslavil osmdesáté narozeniny. Rodinnou sešlost už má za sebou, ta největší oslava ho ale čeká 27. května na koncertě Jiří Tichota 80 v Tipsport aréně s desítkami hostů.

„Před dvěma lety jsme se Spirituál kvintetem slavili pětapadesáté výročí v Lucerně, a abychom uspokojili všechny naše fanoušky, přidali jsme ještě čtyři koncerty. Tentokrát jsme chtěli být všichni pohromadě, zvolili jsme tedy arénu. Moc se na tu atmosféru těším. A hosté, kteří dali přednost mému koncertu, jsou mí osobní a jdou do mého srdce,“ říká Jiří Tichota, jenž je úplně posledním žijícím členem první sestavy Spirituál kvintetu.

V uskupení se od začátku působení vystřídaly desítky umělců.

Na narozeninový koncert přijdou hudbou pogratulovat Wabi Daněk, Marek Eben, Hradišťan a Jiří Pavlica, Robert Křesťan a Druhá tráva, František Novotný i Nezmaři a další.

Reklama

Další články

Načítám