Hlavní obsah
Článek

Herečku Alenu Dolákovou si budete pamatovat jako zlou Holenu z pohádky Tři bratři, zahrála si i v řadě seriálů od Četníků z Luhačovic po Specialisty nebo ve filmech Ztraceni v Mnichově a GangsterKa. Svoji budoucnost ovšem vidí v Hollywoodu, před dvěma lety se odstěhovala do Los Angeles.

Angličtina se jí hodila i do filmu, díky kterému se poprvé prošla po "opravdovém" velkém červeném koberci v londýnském Odeon Theatre při premiéře anglického snímku Interlude in Prague, ve kterém si zahrála.

"Do tohoto filmu mě obsadili velkou náhodou. Přijela jsem do ČR jen na týden vyzvednout si americká víza. Najednou mi zazvonil telefon, že mám další den casting na Barrandově. Tak jsem oprášila britský akcent a vyšlo to! Místo týdne jsem v Praze zůstala dva měsíce," řekla k natáčení Alena Doláková.

Spolupráci s režisérem Johnem Stephensonem si nemůže vynachválit. "Je to jeden z nejlaskavějších lidí, které jsem kdy potkala. Na place panovala příjemná rodinná atmosféra," řekla. V anglickém filmu si Alena Doláková zahrála mimo jiné také po boku českého herce Jiřího Mádla (37). "Setkání s Jirkou pro mě bylo velkou inspirací. Oba dva jsme takoví šprti přes jazyky a rádi cestujeme, tak jsme si padli do noty," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám