Hlavní obsah
Článek

Pětatřicet ozařování a po nich se uvidí, jestli ještě někdy bude mluvit! Jiří Pomeje (†54) v pondělí patnáctého května začal chodit na takzvanou radioterapii, která by ho mohla zbavit zbytků nádoru hrtanu. Poslechněte si, jak nám léčbu ještě před nastoupením na ni popsal!

„Nejlepší je ozařování. Dobrá rakovina je, že mi vezmou půl krku, jak to má Láďa Kerndl, půjdu na chemoterapii a hodně se mi změní hlas. Nejhorší je ta, že mi vezmou celý hrtan. Jsem hlasový profesionál, takže nejméně mi poškodí hlas ozařování. Z toho důvodu nejdříve budeme zkoušet ozařovat,“ vysvětlil nám Jiří před časem, ještě před svým odletem do Thajska, kde na léčbu nabíral síly.

„Pětatřicet ozařování, sedm neděl mimo víkendy. Když se to nepovede a nezachrání mě to, tak mi tedy budou brát půlku hrtanu, plus dostanu dočasně slavíka a půjdu na chemoterapii. Z jejich strany to znamená, že stoprocentně přežiju. Můžu žít ještě devět, deset, patnáct let. Když ale první varianta dopadne dobře, můžu být osm let v klidu a pak stejně přijde na řadu ta druhá varianta,“ popsal herec, který zprávu o nemoci přijal velmi emotivně a chvíli dokonce přemýšlel i o sebevraždě.

Kdyby ani druhá možnost nezabrala, Pomeje přijde prakticky o celý hrtan a už nikdy se nezbaví slavíka. Spolu s manželkou Andy ale věří v to nejlepší.

Těžko říci, jak bude nynější ozařování snášet. Lidé, kteří ho podstupují, mají různé reakce na léčbu. U některých se žádné projevy téměř neobjevují, jiní trpí zvýšenou únavou, ospalostí nebo nevolností.

Jiří už byl ale lékaři upozorněn na to, že přijde o své pověstné vousy. Mnoha pacientům, kteří podstupují ozařování krku, se kůže na něm odlupuje, mají vyrážky, někdy i mokvá.

Fanoušci Pomejeho chrapláku mu však drží palce, aby vše přečkal bez větších potíží a následků!

Reklama

Další články

Načítám