Hlavní obsah
Článek

Zná to asi každá z nás. S radostí si odneseme krásnou podprsenku z obchodu a doma zjistíme, že to prostě není ono. Nejste v tom sama – špatnou velikost podprsenky nosí podle průzkumu 80 % žen. Jde to ale jinak. Jak se toho vyvarovat? Projděte si naše zaručené rady, se kterými už vedle nešlápnete.

První krok: správné měření

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud neznáte vlastní míry, správnou podprsenku vyberete jen těžko. Ale jak je vlastně zjistit? Měříme se v podprsence. Oblékněte si ji, zhluboka vydechněte a změřte se těsně pod prsy. Dalším měřeným místem jsou prsa v nejobjemnějším místě, tedy přes linii bradavek. Dbejte na to, abyste měly metr vodorovně. Pokročilejší metody měření zohledňují i obvod pasu. Například Rádce pro výběr velikosti na Astratex.cz. Jak vypadá správně padnoucí podprsenka, můžete vidět na modelu Kassidy Push-Up.

Druhý krok: Výběr podprsenky

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Rádce pro výběr velikosti na Astratex.cz funguje jako online kalkulačka a navrhne vám nejen správnou velikost, ale rovnou i doporučí konkrétní modely, které se hodí pro váš typ postavy. Tvůrci kalkulačky při jejím vývoji přeměřili několik tisíc žen, aby zaručili podložené výsledky. Při správném změření by Vám podprsenka měla sedět podobně jako Constance modelce na obrázku.

Nosíte správnou velikost?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nákup nového kusu prádla jsme si objasnili. Sedí vám ale dobře podprsenky, které běžně nosíte? V padnoucí podprsence jsou ženská prsa neodolatelná. Příliš velké košíčky k prsu nepřiléhají, ty malé zase vytvářejí efekt „přetékajících” ňader. Pokud máte správnou velikost košíčků, bude vám sedět stejně, jako padne podprsenka Romantica modelce na fotografii.

Důležité detaily

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Obvod podprsenky by měl být vodorovný k tělu a pod zapnutou podprsenku by se vám měly vejít maximálně tři prsty. Pokud zvednete ruce, podprsenka se nesmí vyhrnout. Podívejte se na modelku Ivu Kubelkovou, které podprsenka Fern Soft krásně drží na místě i při zvednutí rukou.

S obvodem roste košíček

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Při výběru podprsenky pamatujte na to, že velikost košíčku se mění spolu s obvodem hrudníku. Velikost košíčku C se proto např. u obvodu 70 a 85 zcela liší. Výběr podprsenky není žádná věda. Pokud si nejste stoprocentně jistá, použijte Rádce pro výběr velikosti na Astratex.cz. Výsledek potom bude stejně dokonalý, jako vidíte na úvodní straně Rádce. Podprsenka MAIA 4D Soft Control modelce sedí, jako kdyby byla ušitá přímo pro ni.

Další články

Načítám