Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Patricie Solaříková (35) s přítelem muzikantem Markem Fryčákem vyrazili taky za jinou kulturou, než které jsou součástí. Obdivovali výrobky předních českých designérů na Czech Design Weeku, a to díky tomu, že Patricie je jednou z patronek nadace Alsa pro nemocné amyotrofickou laterální sklerózou neboli ALS, na kterou zemřel mj. i Stanislav Gross.

V její prospěch se totiž po konci výstavy bude dražit speciální herní konzole zdobená 6000 křišťály a 24karátovým zlatem. "Vůbec jsem neměl tušení, jak je to drahá věc. Prostě jsem šel na playstation jako každý kluk, co má rád hry," smál se Marek, který hrával v kapele Eddie Stoilow a momentálně je členem skupiny Marka Ztraceného (39). "Je neuvěřitelné, jaké designové kousky tady jsou. Kreativita tady jenom prýští," byl rád, že ho jeho holka vytáhla.

Pár se shodl, že Czech Design Week byl velkým přínosem, protože v oblasti designu jsou nepolíbení. "Mně se ty věci líbí, ale není to o tom, že bych tomu rozuměla. Rozlišuju jenom mezi tím, co se mi líbí a nelíbí. Třeba obdivuju návrháře Lukáše Macháčka, který obléká Moniku Bagárovou," dokázala si aspoň na jedno jméno vzpomenout Patricie. "Jako muzikant mám tvorbu spojenou s kreativitou, a to je v tomhle případě určitě ono," doplnil Marek.

Pár se po kratší diskuzi, která už se schylovala k hádce, shodl i na tom, co by si z designérských kousků vybrali domů. "Určitě bych si vzala některou z umělecky vystříhaných gramofonových desek. A pak se mi líbil industriální nábytek z vodovodních trubek, které tady jeden kluk vyrábí," řekla nakonec za oba Patricie.

Reklama

Další články

Načítám