Hlavní obsah
Článek

Svět filmu ve středu navždy opustil herec Michael Parks (†77), který byl v mládí označován jako nástupce Jamese Deana (†24). Legendárního fešáka, s nímž jej spojovala atraktivní vizáž, však přežil o více než půlstoletí.

Americký herec měl po svém otci předpoklady uspět jako sportovec. V 60. letech minulého století se však prosadil v Hollywoodu a publikum si získal už svým prvním filmem Bus Riley's Back in Town, který měl premiéru v roce 1965. Od smrti Jamese Deana tehdy uplynulo deset let a Michael Parks byl vnímán jako jeho nástupce.

O rok později si zahrál ve starozákonním eposu s prostým názvem Bible. Slavný režisér John Huston jej tehdy obsadil do role Adama, takže se před kamerou objevil převážně nahý.

Michael Parks se dokázal prosadit i jako zpěvák a o role neměl nouzi ani ve zralém věku. David Lynch mu svěřil roli v kultovním seriálu Městečko Twin Peaks, Quentin Tarantino si jej oblíbil natolik, že jej angažoval do svých filmů Kill Bill 1+2, Grindhouse: Auto zabiják i Nespoutaný Django. Pro Parkse měl slabost i Kevin Smith. Ten mu v roce 2014 svěřil hlavní roli v bizarním hororu Mroží muž. Herec si ještě loni zahrál v jeho filmu Yoga Hosers.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám